Haku

Finanssiala edelläkävijä vapaaehtoisessa riidanratkaisussa

Finanssiala edelläkävijä vapaaehtoisessa riidanratkaisussa

ma 18. kesäkuu 2018

ADR Assembly EU:ssa sekä uusia oppaita oikeusturvavakuutuksista, kissa- ja koirvavakuutuksista sekä ludevahinkojen korvaamisesta.
 

Kesäkuu 2018

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä
 
 
 

 
 
 
 

Ajankohtaista

 
 
 
 

Finanssiala edelläkävijä vapaaehtoisessa riidanratkaisussa 

EU-komission Brysselissä 11.-12.6. järjestämä ensimmäinen ADR Assembly kokosi yhteen EU:ssa toimivia tuomioistuimen ulkopuolisia riidanratkaisijoita (ADR-toimijoita), kuluttajajärjestöjä, valvovia viranomaisia ja kuluttajariitojen osapuolina olevia suuri yrityksiä ja palveluntarjoajia.

FINE oli mukana tapahtumassa jakamassa kokemuksia ja kuulemassa millaisia käytänteitä eri maissa ja eri toimialoilla riidanratkaisuun on luotu ja millaiselle näyttää vaihtoehtoisen riidanratkaisun tulevaisuus. Lue lisää »

 
 
 
 

Kissa- ja koiravakuutusten omavastuissa suuria eroja

Teimme vertailun kahdeksan vakuutusyhtiön kissa- ja koiravakuutusten myöntämiseen, vakuutusturvan laajuuteen ja keskeiseen sisältöön liittyvistä asioista. Mukana on myös tietoa siitä, miten koti- ja vastuuvakuutukset korvaavat kissan ja koiran aiheuttamia vahinkoja.

Yhtiökohtaiset erot omavastuun laskutavassa tuovat jopa satojen eurojen hintaeroja vakuutuksiin. Vertailussa mukana olleiden yhtiöiden korvaukset 500 €:n hoitokuluista vaihtelivat 183 – 440 €:n välillä.
Lue tiedote ja tutustu vertailuun »

 
 
 
 

Mitä oikeusturvavakuutus korvaa?

Perustietoa oikeusturvavakuutuksista -oppaassa tarkastellaan kotivakuutuksiin sisältyvien oikeusturvavakuutusten keskeistä sisältöä.

Oikeusturvavakuutus korvaa lakimiesavun käyttämisestä aiheutuneita asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja. 

Oikeusturvavakuutus voi sisältyä kotivakuutukseen ja se on mahdollista sisällyttää myös matkustaja-, kasko- ja kiinteistövakuutukseen. Myös ammattiliitot voivat ottaa oikeusturvavakutuksia jäsenisölleen. Lue lisää »

 
 
 
 

Minkälaisia ludevahinkoja vakuutusyhtiöt korvaavat?

Luteet aiheuttavat matkailijoille monenlaista harmia ja ylimääräisiä kuluja, etenkin jos vaatteita joudutaan puhdistamaan tai niiden tilalle hankkimaan uusia. Selvitimme kahdeksasta vakuutusyhtiöstä minkälaisia ludevahinkoja ne korvaavat. Matkatavaroita ja niiden puhdistuskuluja korvataan lähinnä matkatavaravakuutuksista. Jos luteita on kulkeutunut omaan asuntoon, joutuu asukas pääsääntöisesti itse vastaamaan niiden aiheuttamista irtaimistovahingoista ja luteiden hävittämisestä aiheutuvista kustannuksista.
Tutustu vertailuun »

 
 
 
 

Päivitimme tietosuojakäytäntömme

Olemme päivittäneet uutiskirjeen tilaajien tietosuojan vastaamaan EU:n tietosuoja-asetusta (GDPR). Käsittelemme henkilötietoja luotettavasti ja vastuullisesti, emmekä säilytä tietoja turhaan.

Voit tutustua tarkemmin tietosuojaperiaatteisiimme tästä linkistä. Halutessasi voit tarkistaa rekisterissämme sinusta olevat tiedot ja sinulla on oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista. Jos haluat tietosi pois rekisteristämme, voit ilmoittaa siitä osoitteeseen info@fine.fi.

 
 
 
 

Kesäkausi ei tuo muutoksia FINEn puhelinneuvontaan

FINEn puhelinneuvontapalvelu on avoinna myös kesäkauden maanantaista torstaihin kello 10 -16. Loma-aika on huomioitu riita-asioiden kirjallisessa käsittelyssä siten, että vastausaikoja on pidennetty useilla viikoilla, jotta kirjelmöinti eri osapuolten välillä saadaan sujumaan joustavasti.

Aurinkoista ja hyvää kesää kaikille!

 
 


 

Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki  |  www.fine.fi

 

 

Kerro kaverille
uutiskirjeestämme

 
 
  Tilaa uutiskirje, peruuta tilaus tai vaihda sähköpostiosoitteesi tästä.  
 
 
  Powered by Postiviidakko  
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!