Haku

Uutishuone

KUTSU FINE 50 -seminaariin, artikkeleiden ja podcastin uudet aiheet

ke 15. syyskuuta 2021 14.32.39

Kutsu FINE 50 -seminaariin, artikkeleiden ja podcastin uudet aiheet
 

Syyskuu 2021

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä
 
 


 
 
 

Toimitusjohtaja Elli Reunanen

 

Riippumaton ja objektiivinen asiakkaiden neuvonta ja tuomioistuimen ulkopuolinen riidanratkaisu ovat olleet FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan toiminnan peruspilareita jo 50 vuotta.

Marraskuun juhlaseminaarissamme luomme katseen vähän taaksepäin, mutta myös vahvasti eteenpäin. Olet lämpimästi tervetullut seminaariimme - joko paikan päälle tai striimin kautta.

Olemme pitkin vuotta julkaisseet finanssialan huippuasiantuntijoiden mielenkiintoisia ja ajankohtaisia artikkeleita meistä, alan ilmiöstä ja juridisista erityiskysymyksistä. Kooste uusimmista materiaaleista ja seminaarikutsu tässä uutiskirjeessä.

 
 
 

Kutsu: FINE - Neuvontaa ja riidanratkaisua 50 vuotta
10.11.2021 klo 14 - 17

 
 
 

Seminaarin keskusteluissa teemoina ja kysymyksinä

  • Miten voimme edistää seuraavatkin 50 vuotta finanssialan hyviä käytänteitä ja asiakkaiden asemaa oikeudenmukaisesti ja riippumattomasti?
  • Millaisia oikeudenmukaisuuden haasteita muuttuvassa toimintaympäristössä on ja mikä merkitys on ihmisen kohtaamisella asiakaspalvelussa?

Julkaisemme myös FINE 50 vuotta -juhlakirjan ja päätämme tilaisuuden Get Together -cocktailtilaisuuteen.

Varaa aika kalenteristasi ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta. Voit ilmoittautua mukaan joko paikan päälle tai seurata seminaaria striimin kautta. Varmistathan paikkasi pian, sillä osallistujien määrä on rajattu. 

Ohjelma
13.30 Kahvitarjoilu
14.00 Tervetuloa, seminaariohjelma alkaa
Avauspuheenvuoro ja INFO Network -tervehdys
Toiminnan kulmakivet eilisestä tähän päivään
Neuvonnan ja riidanratkaisun klassikot ja uudet tuulet
Miltä oikeudellisen ratkaisutoiminnan tulevaisuus näyttää?
FINE 50 vuotta -juhlakirjan julkistus
16.15 Cocktails
Tilaisuuden juonto: Ivan Puopolo

Tervetuloa!
Elli Reunanen, toimitusjohtaja
FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

 
 
   
 
 
Johtava digitalisaatioasiantuntija Hanna Heiskanen, Finanssivalvonta

Digitalisaation vaikutukset ja finanssialan asiakas 

Hanna Heiskasen artikkelissa ja podcastissa pohditaan finanssisektorin digitalisaation vaikutuksia erityisesti asiakkaan näkökulmasta.

Suomalaiset ovat edelläkävijöitä digitalisaatiossa uusine palveluineen. Digitalisaatio muokkaa myös finanssisektorin arvoketjuja, joiden monimutkaistuminen, kyberuhat ja huijaukset ovat lisääntyvän digitalisaation varjopuolia. Huomiota on kiinnitettävä myös sääntelyyn ja siihen, ettei ketään jätetä kelkasta.

Lue lisää artikkelista »
Kuuntele IhanFINE -podast: Digitalisaation vaikutukset finanssialalla »

 
 
 
Associate Laura Sainio ja LL.D.,LL.M. Toni Malminen,  
Hannes Snellman Attorneys

Kilpailuoikeus ja pankkiala

Malmisen ja Sainion artikkelissa esitetään keskeisiä kilpailuoikeuden kehitystrendejä sekä niihin liittyviä huomionarvoisia viimeaikaisia ratkaisuja ja käynnissä olevia lainsäädäntöhankkeita. Artikkeli luo yleiskuvan oikeudenalan kehityksestä pankkialaa silmällä pitäen.

Mukana on mm. pankkien vakioehtoyhteistyötä koskeva kotimainen ratkaisu, Automatia-tapaus, uudenlaisia kolluusion muotoja, lainsäädäntöhankkeita ja kilpailuoikeuden kansainvälisiä kehitystrendejä.

Lue lisää »

 
 
 
Emilie Yliheljo

Vapaaehtoisen päästökompensaation suhde sijoituspalvelulakiin

– Yhden rahoitusvälineen uusi käyttötapa ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Yliheljon kirjoituksessa tarkastellaan kompensaatiopalvelun suhdetta sijoituspalvelulakiin, silloin kun kompensaatiopalveluita tarjotaan rahoitusvälineiksi luokitelluilla yksiköillä. Kysymys on siitä, kattaako päästöjen hyvityspalvelu sellaisia liiketoimia, jotka ovat tulkittavissa rahoitusvälineisiin kohdistuviksi sijoituspalveluiksi tai -toiminnaksi ja täten luvanvaraisiksi SiPaL:n nojalla. Lue lisää »

 
 
 
Jaostopäällikkö Vesa Sainio

Sijoitusriidat ja -yhteydenotot FINEssä ennen, nyt ja tulevaisuudessa

Vesa Sainion artikkeli perustuu hänen omaan pitkään, kahden vuosikymmenen kokemukseensa yhteydenotoista ja sijoitusriidoista FINEssä.

Kirjoituksessa luodaan katsaus juttumääriin, yhteydenottojen sisältöön ja suurimpiin yksittäisiin asiaryhmiin. Tähän ajanjaksoon mahtuu erilaisia tapahtumia markkinoiden normaalista kehityksestä hyvinkin poikkeaviin markkinahäiriöihin. Lopuksi luodaan vielä katsaus tulevaisuuteen. 

Lue lisää »

 
 
 
Johtava lakimies Tuomas Siirala

Korkeimman oikeuden ratkaisuja finanssiasioissa vuosina
2016–2020

Tuomas Siiralan toimittamaan ja seitsemän fineläisen yhdessä kokoamaan artikkeliin on koottu korkeimman oikeuden finanssiasioissa antamia ratkaisuja vuosilta 2016 – 2020. 

Artikkelissa ovat mukana KKO:n ratkaisutiivistelmien lisäksi tapausten lyhennelmät ja kyseisen kirjoittajan mahdolliset kommentit. Vakuutus-, pankki- ja sijoitusasioihin liittyvien ennakkoratkaisujen lisäksi mukana on myös joitakin sellaisia vahingonkorvausoikeuden alaan kuuluvia ennakkoratkaisuja, joilla on kirjoittajien arvion mukaan merkitystä myös vakuutusasioiden näkökulmasta.

Lue lisää »

 
 
 
Asiantuntija Anni Nikunlassi

Oikeusturvavakuutuksen vakuutustapahtumien samanperusteisuus 

Samanperusteisuutta koskevalla vakuutusehdolla on huomattava merkitys vakuutussuhteessa.

Nikunlassin kirjoituksessa selvitetään miten vakuutustapahtumien samanperusteisuutta koskevaa vakuutusehtoa on tulkittu Vakuutuslautakunnan ratkaisukäytännössä.

Artikkelissa käydään läpi vakuutusehtojen sääntelylähteitä ja tulkinnassa huomioitavia seikkoja, lautakuntaratkaisuja ja erityisesti tapausta, jossa Vakuutuslautakunta oli katsonut samanperusteisuutta koskevan vakuutusehdon johtavan kohtuuttomuuteen.

Lue lisää »

 
 
 
 

 

Juhlakirja julkaistaan 10.11.2021 

FINE 50 vuotta -juhlakirja julkaistaan FINEn seminaarissa 10.11.2021.

Luvssa on finanssialan asiantuntijoiden ainutlaatuinen koonti kiinnostavista ja ajankohtaisista ilmiöistä ja juridisista kysymyksistä.

Pysy kuulolla ja tutustu kirjan antimiin jo ennakkon tästä » ja katsele ESITTELYVIDEO kirjasta »

 
 


 

Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki  |  www.fine.fi

 

 

Kerro kaverille
uutiskirjeestämme

 
 
 
  Powered by LianaMailer  
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!