Haku

Uutishuone

Kuka vakuuttaa mitäkin taloyhtiössä?

ti 16. elokuuta 2016 06.00.00

Kuka korvaa vuokralaisen varastetun tietokoneen tai yläkerrasta valuneen veden aiheuttamat vahingot? Kuka korvaa asunnon omistajan vuokratulon menetyksen vuokralaisen muuttaessa vesivahingon vuoksi pois? Mistä korvausta, kun myrskytuuli kaataa puun rivitalon päälle?

FINEn Vakuutus ja rahoitusneuvonnan uusi opas Vuokralaisen, osakkaan ja taloyhtiön vakuutukset vastaa kiinteistö-, koti- ja vastuuvakuutuksiin liittyviin kysymyksiin ja antaa kattavan kokonaiskuvan vakuuttamisen perusasioista taloyhtiöissä asuville vuokralaisille, osakkeen omistajille sekä taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille.

Erityisesti syksyllä uuteen asuntoon muuttavien opiskelijoiden on hyvä tarkistaa asumiseen liittyvät vakuutukset kuntoon.

”On tärkeää, että kotivakuutus on kunnossa, koska taloyhtiön vakuutukset eivätkä mitkään muutkaan vakuutukset korvaa yleensä omalle irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja, eivätkä esimerkiksi asumisen keskeytymiseen liittyviä kustannuksia. Myös vastuuvakuutus on hyvä tarkistaa kuntoon, koska siitä korvataan vahinkoja, joista on itse korvausvastuussa”, vakuutusasiantuntija Hanna Salo FINEstä muistuttaa.

”Vuokranantajakin voi vakuuttaa vuokrattavassa asunnossaan olevan irtaimistonsa, esimerkiksi parketin tai kiinteitä kalusteita. Asia kiinnostaa monia, etenkin jos on tehnyt remonttia ennen asunnon vuokralle laittoa”, Salo sanoo.

Kotivakuutukset ovat suurin yksittäinen vakuutuslaji, joista tulee vuosittain eniten kysymyksiä FINEn vakuutus- ja rahoitusneuvontaan.

”Asiakkaiden tunnelmia kuvaa hyvin lausahdus: Isännöitsijä soitti ja sanoi, että nyt täytyy maksaa monta tonnia. Ensisäikähdyksen jälkeen tarkistamme sitten perusasiat ja vakuutusten kattavuuden, jonka jälkeen asiat alkavat selkiytyä”, Salo jatkaa.

”Lähtökohta on, että taloyhtiö vakuuttaa rakennuksen ja asukas vakuuttaa itse oman irtaimistonsa. Omakotitaloissa ja sellaisissa paritaloissa jotka eivät ole taloyhtiömuotoisia, asukas tai omistaja vakuuttaa itse sekä rakennuksen että irtaimiston”, Salo sanoo.

Tutustu oppaaseen: Vuokralaisen, osakkaan ja taloyhtiön vakuutukset
Katso video: Ensimmäistä asuntoa ostamassa

Lisätietoja:

Vakuutusasiantuntija Hanna Salo, p. 09 6850 1228
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p.09 6850 1246 tai 040 548 3838

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!