Haku

Uutishuone

Klassikkotapauksia sekä uutuusartikkeleita päätöksenteosta ja tiedonkäytön etiikasta

ma 21. kesäkuuta 2021 12.41.08

Klassikkotapauksia neuvonnassa ja riidanratkaisussa, uutuusartikkeleita FINE 50v. -julkaisussa
 

Kesäkuu 2021

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä
 
 
 

 
 
 
 
 

Kun metsäperäkärry vetokoukusta tipahti...

Vakuutuslautakunnan käsittelyyn tulevissa esinevahinkoasioissa pureudutaan aika ajoin siihen, mitä ’äkillinen ja ennalta arvaamaton’ oikeastaan tarkoittaa. Tapahtumia ja niiden kulkua arvioidaan niin asianosaisten kuin lainsäädännönkin näkökulmasta.

Lue mielenkiintoisesti ja seikkaperäisesti kuvattu tapahtuma, jossa peräkärryn irtoamisen ajon aikana katsottiin aiheutuneen äkillisestä ja ennalta arvaamattomasta tapahtumasta, vaikka vakuutusyhtiö oli pitänyt vahingon syynä vakuutuksenottajan tekemää käyttövirhettä. Ratkaisusuosituksessa lisää siitä, millä perusteilla vahinkotapahtumia voidaan pitää ennalta arvaamattomina ja millä ei.

Lue ratkaisusuositus »

 
 
 
 

Kylki rutussa, ranne rasituksella... 

FINEn neuvonnassa selvennetään tapaturma-asioissa usein ulkoisen tekijän käsitettä. Asiakkaalle on sattunut tapaturma ja asiassa pohditaan, onko tapahtumassa ollut mukana ulkoista tekijää tai jääkö jokin muu vakuutusehtojen mukaisen tapaturmakäsitteen elementeistä täyttymättä. 

Mira Aarre käsittelee blogissaan ’Klassikon paluu’ ulkoista tekijää ja tapaturmaa muutaman esimerkkitapauksen avulla: Kylkiluu murtui, kun asiakas teki foam rollerilla kylkirullauksia, ranteeseen tuli vamma keilapalloa heitettäessä ja olkaniveleen ongelmia kuntopalloa nostettaessa.

Lue blogi »

 
 
 
Asiantuntijat Senni Heikkinen ja Jaana Mäkelä

Uusia vahvistuksia FINEen

Neuvontamme on vahvistunut ja osaaminen lisääntynyt kahdella kokeneella finanssialan asiantuntijalla Jaana Mäkelällä ja Senni Heikkisellä.

Lue lisää Jaanan ja Sennin ajatuksista uuden oppimisesta, syväosaamisesta, uusista työtehtävistä ja niiden myötä tulevista haasteista, erilaisista odotuksista ja työn palkitsevuudesta FINEssä.

Lue lisää »

 

 
 
 
General Counsel Sakari Wuolijoki, Nordea

Käyttäytymistaloustiede ja oikeus - finanssialan kannalta

Sakari Wuolijoki tarkastelee FINE50v. -kirjaan tulevassa artikkelissaan laajasti yksilöiden kiinnostavia päätöksenteon mekanismeja taloustieteen tutkimuksessa, käyttäytymistaloustieteen vaikutuksia oikeusjärjestelmään sekä oikeuden ja talouden läheistä vuorovaikutusta.

Artikkelissa avataan myös käyttäytymistaloustieteen sovelluksia finanssialalla, muun muassa standardisoitua tiedonantovelvollisuutta, pikaluottosääntelyä ja peruuttamisoikeutta. 
Lue artikkeli FINE50v.-sivuilla »

 
 
 
Varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari, Finanssiala ry

Musta kuningatar kohtaa mustan joutsenen

Esko Kivisaari pohtii tiedonkäytön eettisiä ulottuvuuksia FINE50v. -kirjan artikkelissaan: 'Kun musta kuningatar kohtaa mustan joutsenen - pohdintaa tiedonkäytön etiikasta vakuutustoiminnassa'. Miten dataa voimakkasti hyödyntävä vakuutusala tulee muuttumaan, miten tekoäly haastaa vakuutustoiminnan etiikan ja mitä suuntauksia reilussa vakuutustoiminnassa voisi noudattaa?

Lue artikkeli FINE50v. -sivuilla »

Esko Kivisaari IhanFINE -podcastissa, aiheena tekoäly ja etiikka. Kuuntele tästä »

 

 
 


 

Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki  |  www.fine.fi

 

 

Kerro kaverille
uutiskirjeestämme

 
 
  Tilaa uutiskirje, peruuta tilaus tai vaihda sähköpostiosoitteesi tästä.  
 
 
  Powered by Postiviidakko  
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!