Haku

Uutishuone

Kissa- ja koiravakuutusten hinnoissa ja omavastuun laskutavoissa suuria eroja

ma 9. helmikuuta 2015 09.00.00

FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta on julkaissut vertailun markkinoilla tarjolla olevista seuraeläinvakuutuksista, niiden hinnoista ja erilaisissa vahinkotilanteissa maksetuista korvausmääristä. Yhtiökohtaiset erot enimmäiskorvausmäärissä sekä omavastuun laskutavassa tuovat jopa satojen eurojen hintaeroja vakuutuksiin.

Julkaisussa vertaillaan seuraeläinten perusvakuutuksia ja eläinlääkärikuluvakuutuksia keskenään. Perusvakuutus otetaan eläimen menettämisen varalta ja eläinlääkärikuluvakuutuksesta korvataan sairauden ja tapaturman hoitokuluja. Lähes kaikkien yhtiöiden tuotevalikoimaan kuuluu myös muita lisävakuutuksia.

Vertailusta selviää, kuinka paljon eri vakuutusyhtiöt maksavat korvausta esimerkiksi tassuhaavan, korvatulehduksen, allergian, hammashoidon tai keisarinleikkauksen hoitokuluista. Mukana on myös tietoa minkä ikäiselle eläimelle vakuutuksen saa ja myönnetäänkö vakuutus erillisenä vakuutuksenaan tai esimerkiksi kotivakuutuksen yhteydessä.

”Yhtiökohtaiset erot vakuutuspakettien enimmäiskorvausmäärissä ovat suuria. Tämän seurauksena myös vakuutusten hintaerot voivat olla jopa satoja euroja”, FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan vakuutusasiantuntija Mira Aarre sanoo.

”Vakuutusta ottaessaan kannattaa aina huomioida myös korvattavista hoitokuluista vähennettävän omavastuun laskutapa. Laskutavan vaikutus maksettavaan korvaukseen on yleensä huomattava”, Aarre tähdentää.

”Tärkeintä on kuitenkin tutustua ensin tuotteeseen, mitä vakuutus korvaa ja mitä ei. Lemmikkiin liittyvää tunnearvoa ei luonnollisesti voi vakuuttaa, mutta esimerkiksi rodulle tyypillisiin ongelmiin ja vauhdikkaalle eläimelle sattuneisiin vahinkoihin ja niistä aiheutuviin hoitokuluihin voi varautua”, Aarre sanoo.

Lue julkaisu: https://www.fine.fi/julkaisut/julkaisu/seuraelainvakuutukset-vertailu-kissa-ja-koiravakuutusten-hinnoista-ja-vahinkojen-korvaamisesta.html

Lisätietoja:

Mira Aarre, vakuutusasiantuntija, p. 09 6850 1222
Elina Antila, viestintäpäällikkö, p. 09 6850 1246 tai 040 548 3838

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!