Haku

Lähimaksaminen

Lähimaksaminen

Lähimaksaminen on maksamista, jossa lähilukuominaisuudella varustetulla kortilla voi maksaa pieniä, alle 25 euron ostoksia ilman tunnuslukua. Lähimaksaminen on nopeaa.

Lähimaksaminen tapahtuu käytännössä siten, että maksukortti viedään muutaman sentin päähän maksupäätteestä, jolloin maksu siirtyy kortilta myyjälle. Maksupääte ilmoittaa lähimaksutapahtuman onnistumisesta hyväksyntätekstillä, vihreällä valolla ja/tai piippausäänellä.

Tapahtumaa voi verrata esimerkiksi bussikortin tai kulkuluvan käyttöön.  Lähimaksamisen yhteydessä ei kysytä tunnuslukua tai allekirjoitusta.

Lähimaksamiseen soveltuvaa korttia voi käyttää myös perinteiseen tapaan. Suuremmissa kuin 25 euron ostoksissa maksukortti syötetään maksupäätteeseen ja pin-koodia käytetään entiseen tapaan.

Lähimaksamiseen soveltuvan kortin ja maksupäätteen tunnistat tästä tunnuksesta:

Lähimaksamisen turvallisuus

Lähimaksaminen perustuu sirumaksamiseen, joka takaa maksutapahtuman turvallisuuden. Lähimaksukortit käyttävät NFC (Near Field Communication) -tekniikkaa, joka tarkoittaa maksukortin ja maksupäätteen välistä suojattua dataliikennettä.

Ilman tunnuslukua tehtyjen lähimaksujen määrää ja kokonaisarvoa on rajoitettu. Aika-ajoin maksupääte vaatii myös alle 25 euron ostosten hyväksymistä tunnusluvulla, (käytännöt vaihtelevat, joillakin korteilla maksaessa esimerkiksi joka viidennen ostoksen tulee vahvistaa). Näin varmistetaan, että kortti on oikean kortinhaltijan hallussa, eikä vääriin käsiin joutuneella kortilla voi tehdä useita ostoksia.

Lähilukuominaisuus lisää korttimaksamisen turvallisuutta, koska ilman tunnuslukua tehtävät maksut vähentävät mahdollisuuksia tunnusluvun urkintaan. Lähimaksun avulla tunnusluku ei siten joudu rikollisen käsiin.

 

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia