Uutishuone

Tarkista tulvaturvasi – vakuutusten ehdoissa eroja

pe 26. huhtikuuta 2013 09.15.00

Vesistötulvien vahinkoja korvataan kotivakuutuksesta yleensä silloin, kun tulva on ollut poikkeuksellinen. Vuoden 2014 alusta lähtien korvauksia voi saada ainoastaan omasta koti- ja kiinteistövakuutuksesta. Kolmen suurimman vakuutusyhtiön tulvaturvien vertailussa selvisi, että tulvaturva sisältyy jo nyt niiden laajoihin kotivakuutuksiin, eroja löytyy lähinnä korvauspiirin laajuudesta ja omavastuusta.

Tulvavahinkolain voimassaolo päättyy vuoden 2013 lopussa. Tämän jälkeen poikkeuksellisten tulvien aiheuttamista rakennus- ja irtaimistovahingoista voi saada korvausta ainoastaan omasta koti-, maatila- tai kiinteistövakuutuksesta.

”Vakuutusyhtiöt ovat määritelleet poikkeuksellisuuden tulvavahingoissa samankaltaisesti.  Sillä tarkoitetaan harvemmin kuin kerran 50 vuodessa tapahtuvaa tulvaa, eli poikkeuksellisia tilanteita”, toimitusjohtaja Irene Luukkonen Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEstä kertoo.

Erityisesti riskialueilla asuvien on hyvä tarkistaa millaisia tulvavahinkoja oma kotivakuutus korvaa. Vahinkoja jo kärsineiden on viipymättä oltava yhteydessä oman kuntansa viranomaisiin, kun tulvavahinkolaki on vielä voimassa tämän vuoden.

 ”Korvausasioiden siirtyminen kokonaisuudessaan yksityisiin vahinkovakuutuksiin merkitsee muutosta sekä asiakkaan että vakuutusyhtiöiden kannalta. Vakuutusten etuna valtion järjestelmään verrattuna on toiminnan nopeus”, Luukkonen jatkaa.

Tulvaturvissa eroja lähinnä niiden laajuudessa ja omavastuussa

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn tekemä tuore ’Vesistötulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista’ -vertailu tuo esiin kolmen suurimman vakuutusyhtiön tulvaturvien kattavuuden. Vertailussa ovat mukana: If Vahinkovakuutus, LähiTapiola (Lähivakuutus ja Tapiola) ja Pohjola.

”Tulvaturva sisältyy jo nyt vertailussa mukana olleiden yhtiöiden uusmyynnissä oleviin laajoihin kotivakuutuksiin. Eroja on peruskotivakuutuksissa ja suppeissa kotivakuutuksista, joihin tulvaturva ei välttämättä sisälly. Kaikki kolme yhtiötä korvaavat vakuutettujen rakennuksia ja siellä olevan irtaimiston vahinkoja, mutta eivät välttämättä esimerkiksi ulkona olevaa omaisuutta. Suurimmat erot löytyvät omavastuun osuudessa”, jaostopäällikkö Tuomas Korkeamäki Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEstä kertoo.

”Vertailu siis kannattaa. Osalla yhtiöistä tulvaturva kuuluu jo nyt koti-, maatila- tai kiinteistö-vakuutukseen”, Korkeamäki painottaa.

'Vesistötulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista, vertailu kolmen vakuutusyhtiön korvauksista' luettavissa:  www.fine.fi

Lisätietoja:                                                 

Toimitusjohtaja Irene Luukkonen, p. 09 6850 1226 tai 050 3030 265

Jaostopäällikkö Tuomas Korkeamäki, p. 09 6850 1239 tai 045 231 2335

Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 09 6850 1246 tai 040 548 3838

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!