Uutishuone

Finanssikysymyksiin nopea apu Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEstä

ke 6. helmikuuta 2013 10.15.00

Kuluttajien kysymyksiin vastataan Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn neuvonnassa nopeasti. Valtaosa viime vuonna esitetyistä kysymyksistä (86 %) selvisi jo alkuvaiheen neuvonnassa saman päivän aikana. Lähes 10 000 tiedustelusta ja valituksesta suurin osa (70 %) liittyi vakuutuksiin, pankkiasioissa nousua edelliseen vuoteen oli 15 %.

”Eniten kuluttajia askarruttivat vakuutusasiat, joista suurimpana ryhmänä kotivakuutuksiin liittyvät kysymykset sekä tapaturmat. Pankkiasioissa neuvoja kysyttiin lainojen hinnoittelusta, erityisesti asuntolainan marginaaleista. Arvopaperiasioissa oli edellistä vuotta rauhallisempaa”, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn toimitusjohtaja Irene Luukkonen kertoo.

Noin 8 % yhteydenotoista johti FINEn yhteydessä toimivien Arvopaperi-, Pankki- ja Vakuutuslautakuntien käsittelyyn. Lautakunnat käsittelevät asiakkaan valituksen ja antavat siitä kirjallisen ratkaisusuosituksen asiakkaalle ja palvelun tarjoajalle.

Vuonna 2012 lautakuntien ratkaisuja annettiin lähes 800, joista valtaosa (700) oli vakuutusasioita, lähinnä vastuu-, tapaturma-. ja kotivakuutuksista. Pankkilautakunnan tyypillisin asiaryhmä oli maksukorttien oikeudetonta käyttöä koskevat asiat. Arvopaperilautakunnassa käsiteltiin arvopaperivälitykseen ja omaisuuden hoitoon liittyviä valituksia.

Lautakunnissa käsiteltävät asiat ovat usein monimutkaisia ja niiden selvittely vie aikaa. Ratkaisuista noin kolmannes muuttuu asiakkaan eduksi.

”Vaikka lautakuntien antamat ratkaisut ovat suositusluonteisia, ovat finanssialan palveluntarjoajat noudattaneet niitä erinomaisesti ja ongelmat on saatu hyvin ratkaistua”, Luukkonen painottaa.

Apua ja ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin

Suurin osa asiakkaista on FINEn neuvontaan yhteydessä puhelimitse. Tyypillisesti asiakas on ollut ensin yhteydessä omaan palveluntarjoajaansa, pankkiin tai vakuutusyhtiöön, jossa asiat usein selviävät. Jatkokysymyksissä ja ongelmatilanteissa FINE antaa maksutonta selvittely- ja neuvotteluapua erimielisyyksien ratkaisemiseksi.

FINEn www.fine.fi –verkkosivuilta löytyy tietoa kuluttajia eniten askarruttavista kysymyksistä pankki- ja vakuutusasioissa, sekä esimerkkejä lautakuntien antamista ratkaisusuosituksista erilaisissa ongelmatilanteissa. FINEn neuvonta palvelee puhelimitse maanantaista torstaihin klo 10-16, numerossa (09) 6850 120.


Lisätietoja:
toimitusjohtaja Irene Luukkonen, p. (09) 6850 1226 tai 050 3030 265
johtaja Erik Sirén, p. (09) 68501240 tai 040 555 3371
viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 09-6850 1246, tai 040 548 3838

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!