Uutishuone

Asiakkaat hereillä pankkiasioissa

ti 22. lokakuuta 2013 08.30.00

Pankkiasioihin liittyvien yhteydenottojen määrä Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEen on yli kaksinkertaistunut vuoden 2013 aikana edelliseen vuoteen verrattuna. Korkomarginaaleista ja pankkipalveluiden hinnoittelusta kysytään edelleen paljon. Neuvonnassa painopiste on siirtynyt asioiden ennakointiin, sillä yhä useampi haluaa selvittää omat oikeutensa jo ennen ensimmäistä yhteydenottoa pankkiin.

”FINEen on tullut runsas 1600 pankkiasioihin liittyvää yhteydenottoa tänä vuonna. Asiakkaat ovat entistä enemmän hereillä näissä asioissa ja haluavat selvittää omat oikeutensa ja mahdollisuutensa jo ennen ensimmäisiä neuvotteluja pankin kanssa”, johtaja Erik Sirén Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEstä kertoo.

Lyhennysvapaan hakeminen, asunnonvaihtotilanteessa uuden lainan, lainan vakuuden ja viitekoron vaihdot herättävät edelleen paljon ongelmia ja kysymyksiä. Myös erilaisten palvelumaksujen korotuksista kysytään.

”Kiistat on kuitenkin pystytty ratkaisemaan neuvonnan ja sovittelun avulla jo saman päivän aikana. Nopea apu pankkiasioissa onkin tarpeen, sillä esimerkiksi asuntoa vaihdettaessa asiakas joutuu usein tekemään pikaisia päätöksiä”, Sirén sanoo.

”Tilannetta on myös selkiyttänyt Finanssivalvonnan maaliskuussa lähettämä ohjeistus korkomarginaalin korotuksista, jota pankit ovat noudattaneet ja johon asiakkaiden on ollut helppo tukeutua”, Sirén jatkaa.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEen voi ottaa yhteyttä Fine.fi -verkkosivujen kautta tai soittamalla maksuttomaan puhelinneuvontaan.

”Epävarmoissakin asioissa kannattaa ottaa yhteyttä. Useimmiten asiat on helpompi selvittää jo ennakkoon ja näin välttää turhia riitatilanteita”, Sirén sanoo.

 

Lisätietoja:

johtaja Erik Sirén, p. 09 6850 1240 tai 040 555 3371
viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 09 6850 1246 tai 040 548 3838

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!