Julkaisut

Korvaukset matkavakuutuksesta matkan peruuntuessa 2017

ke 14. kesäkuu 2017

Oppaassa kerrotaan niistä korvauksista, joita matkavakuutuksesta maksetaan silloin, kun suunniteltu matkalle lähtö joudutaan peruuttamaan. Erityishuomiota kiinnitetään siihen, miten peruuntumiskulujen korvaamiseen vaikuttaa matkan luonne eli se, onko kyseessä esimerkiksi pakettimatka eli valmismatka vai omatoimimatka.

Oppaassa ei käydä yksityiskohtaisesti läpi eri vakuutusyhtiöiden vakuutusehtoja. Matkan peruuntumisesta aiheutuneiden ja muiden matkavakuutuksesta maksettavien kustannusten korvattavuudelle on vakuutusehdoissa erilaisia säännöksiä. Oman vakuutuksen sisältö käy ilmi vakuutuskirjasta ja vakuutusehdoista. Myös vakuutuksen tuoteselosteeseen tai esitteeseen kannattaa tutustua varsinkin vakuutusta ottaessa: siitä käy ilmi vakuutuksen sisältö pääpiirteissään.

Julkaisussa on mukana yleisimmät Suomessa vakituisesti asuville henkilöille myynnissä olevat matkustajavakuutukset. Myynnissä on myös sellaisia matkavakuutuksia, jotka sisältävät esimerkiksi pelkän peruutusturvan, mutta niistä ei korvata esimerkiksi matkasairauksien tai  -tapaturmien hoitokuluja. Lisäksi mm. erilaiset lentoyhtiöiden tai matkatoimistojen myymät tai vaikkapa luottokortteihin liittyvät matkavakuutukset saattavat poiketa sisällöltään perinteisistä matkavakuutuksista. Vakuutuksen sisältöön kannattaa siis perehtyä tarkkaan!

 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin