Blogi

ti 2. kesäkuu 2020

Vakuutusshoppailua kotisohvalta?

Korona-aika on mullistanut maailmaa jo nyt monella tavalla. Kotikaan ei ole enää linna, kuten vanha sanonta aiemmin totesi. Nykyään koti on linnoitus, varsinainen monitoimikeskus, jossa vapaa-ajan vieton lisäksi tehdään päivätyöt, opiskellaan ja harrastetaan liikuntaa.

Koti on perinteisesti ollut tapaturmien osalta riskipaikka ja nyt olemme linnoittautuneina vaaran äärelle lähes 24/7. Jos uutisiin on uskomista, niin vahinkoja tapahtuu kuitenkin vähemmän. Ihmisten käyttäytyminen on muuttunut varovaisemmaksi eteenkin kodin ulkopuolella mutta myös kodin sisällä. Kun minnekään ei voi oikein mennä eikä ketään tavata, on tapaturmia aiheuttanut kiirekin helpottanut. Kuulostaapa mainiolta!

Nyt on hyvää aikaa miettiä mitä voisi tehdä oman terveytensä eteen, sillä jossain vaiheessahan se kiire taas alkaa ja epätietoisuus hälvenee. Kun terveydestä puhutaan on kolikon toisella puolella sen menettäminen; sairastuminen, tapaturma, ehkä jopa kuolema. Näistä pahoista peikoista ei pääse millään eroon, mutta niiden varalta voi koettaa varautua vakuutuksella. Koska vakuutusten sisältö ja sen antama turva voi välillä olla vähän vaikeita hahmottaa, on FINE koonnut yhteen eri vakuuttamisen vaihtoehdot kaikille omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. 'Vakuutta viisasti - itsesikin' -oppaassa esitellään erilaisia vakuutustuotteita ja ohjataan FINEn sivuilla oleviin moniin vakuutuskohtaisiin oppaisiin, josta saa enemmän tietoa asiasta. Mukana ovat niin erilaiset tapaturmavakuutustuotteet sekä sairaskulu-, matka- sekä henkivakuutuskin. Tuotteiden toisiinsa vertaaminen kannattaa ja rahansa voi siten kohdentaa paremmin siihen tuotteeseen, jonka kokee itselleen tärkeäksi.

Sohvalta shoppailemalla voit sijoittaa omaan terveyteesi ja hyvinvointiisi. Suosittelen!

Article line divider

Kirjoittanut

Mira Aarre

Vakuutusasiantuntija

Blogi: Klassikon paluu

Tapaturmiin liittyvä klassikko-ongelma on herännyt horroksesta. Asiakkaat ihmettelevät mikä on ulkoinen tekijä tapaturmassa; voiko se olla foam roller-putkirulla, keilapallo taikka kuntopallo. Vastaus riippuu siitä, mitä asiakkaalle on tapahtunut. Jos keilapallo tipahtaa varpaalle, niin kyllä ulkoinen tekijä on varpaan murskannut. Aina näin ei kuitenkaan aina ole, vaan ratkaisevaa on se, mitä keilapallolla oli tekemässä. Tämä asia on vaikea ymmärtää.

Lue lisää

Blogi: Talkoilla voi saada paljon aikaan - myös vahinkoa....

Omakotitalokauppa käy kuumana. Mökit viedään käsistä ja mökkitontit ostetaan näkemättä. Ne, jotka eivät osta uutta remontoivat nuhruisilta näyttäviä nurkkiaan. Ostettavaa, myytävää ja päivitettävää tuntuu riittävän mutta remonttimiehistä on huutava pula. Tässä kohtaa usea turvautuu sukulaisiin ja tuttaviin ja järjestää talkoot. Yksi huolenaihe on vähemmän, kun talkooväki on vakuutettu.

Lue lisää

Blogi: Sijoittaminen on yleistaito, jota kannattaa opetella

”Sijoittamisessa pätee edelleen vanha hyvä neuvo: sijoita vain kohteisiin, jotka pystyt ymmärtämään. Ja jos et ymmärrä, kysy niin monta kertaa, että ymmärrät. Sijoittamista voisikin kuvata osaksi elämänhallintaa ja varautumiseksi tulevaisuuteen. Sijoittaminen on samanlainen hyvä yleistaito kuin lukutaito tai vaikkapa uimataito”, tiivistää FINEn jaostopäällikkö Vesa Sainio sijoittajan tärkeimmistä opeista.

Lue lisää

Blogi: Riski(n hallinta) se on, joka kannattaa!

Riskien hallinta on elämänhallintaa vai toisin päin? Ennakoimalla, tiedostamalla ja varautumalla pääsee jo pitkälle.

Lue lisää

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin