Blogi

ti 2. kesäkuu 2020

Vakuutusshoppailua kotisohvalta?

Korona-aika on mullistanut maailmaa jo nyt monella tavalla. Kotikaan ei ole enää linna, kuten vanha sanonta aiemmin totesi. Nykyään koti on linnoitus, varsinainen monitoimikeskus, jossa vapaa-ajan vieton lisäksi tehdään päivätyöt, opiskellaan ja harrastetaan liikuntaa.

Koti on perinteisesti ollut tapaturmien osalta riskipaikka ja nyt olemme linnoittautuneina vaaran äärelle lähes 24/7. Jos uutisiin on uskomista, niin vahinkoja tapahtuu kuitenkin vähemmän. Ihmisten käyttäytyminen on muuttunut varovaisemmaksi eteenkin kodin ulkopuolella mutta myös kodin sisällä. Kun minnekään ei voi oikein mennä eikä ketään tavata, on tapaturmia aiheuttanut kiirekin helpottanut. Kuulostaapa mainiolta!

Nyt on hyvää aikaa miettiä mitä voisi tehdä oman terveytensä eteen, sillä jossain vaiheessahan se kiire taas alkaa ja epätietoisuus hälvenee. Kun terveydestä puhutaan on kolikon toisella puolella sen menettäminen; sairastuminen, tapaturma, ehkä jopa kuolema. Näistä pahoista peikoista ei pääse millään eroon, mutta niiden varalta voi koettaa varautua vakuutuksella. Koska vakuutusten sisältö ja sen antama turva voi välillä olla vähän vaikeita hahmottaa, on FINE koonnut yhteen eri vakuuttamisen vaihtoehdot kaikille omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. 'Vakuutta viisasti - itsesikin' -oppaassa esitellään erilaisia vakuutustuotteita ja ohjataan FINEn sivuilla oleviin moniin vakuutuskohtaisiin oppaisiin, josta saa enemmän tietoa asiasta. Mukana ovat niin erilaiset tapaturmavakuutustuotteet sekä sairaskulu-, matka- sekä henkivakuutuskin. Tuotteiden toisiinsa vertaaminen kannattaa ja rahansa voi siten kohdentaa paremmin siihen tuotteeseen, jonka kokee itselleen tärkeäksi.

Sohvalta shoppailemalla voit sijoittaa omaan terveyteesi ja hyvinvointiisi. Suosittelen!

Article line divider

Kirjoittanut

Mira Aarre

Vakuutusasiantuntija

Blogi: Poikkeustilanteet ja taloudellinen varautuminen

Uutiskuvat sodasta Ukrainassa ja nopeasti muuttunut turvallisuustilanne on vienyt uutistilan kaksi vuotta otsikoita hallinneelta koronapandemialta, joka ei sekään ole kadonnut minnekään. FINEn neuvonnassa sodan heijastumat ovat toistaiseksi liittyneet lähinnä pankkiasioihin. Pinnalla ovat olleet asiakkaiden huolet liittyen pankkiasioiden hoitoon, pankkitilin avaamiseen, talletussuojaan ja säästöihin, käteisvaroihin ja pankkijärjestelmän toimivuuteen.

Lue lisää

Blogi: Tiskiallaskaappi ja vesivahinko

Vesi vanhin voitehista. Tämä vanha sanonta tarkoittaa, että vesi on hyväksi ihmiselle niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Juomavesi ei kuitenkaan aina päädy keittiön hanasta vesilasiin vaan vuotaa syystä tai toisesta jo tiskialtaan allaskaapissa, päätyy lattia- ja seinärakenteisiin ja kaikessa hiljaisuudessa jopa naapurin puolelle...

Lue lisää

Blogi: Klassikon paluu

Tapaturmiin liittyvä klassikko-ongelma on herännyt horroksesta. Asiakkaat ihmettelevät mikä on ulkoinen tekijä tapaturmassa; voiko se olla foam roller-putkirulla, keilapallo taikka kuntopallo. Vastaus riippuu siitä, mitä asiakkaalle on tapahtunut. Jos keilapallo tipahtaa varpaalle, niin kyllä ulkoinen tekijä on varpaan murskannut. Aina näin ei kuitenkaan aina ole, vaan ratkaisevaa on se, mitä keilapallolla oli tekemässä. Tämä asia on vaikea ymmärtää.

Lue lisää

Blogi: Talkoilla voi saada paljon aikaan - myös vahinkoa....

Omakotitalokauppa käy kuumana. Mökit viedään käsistä ja mökkitontit ostetaan näkemättä. Ne, jotka eivät osta uutta remontoivat nuhruisilta näyttäviä nurkkiaan. Ostettavaa, myytävää ja päivitettävää tuntuu riittävän mutta remonttimiehistä on huutava pula. Tässä kohtaa usea turvautuu sukulaisiin ja tuttaviin ja järjestää talkoot. Yksi huolenaihe on vähemmän, kun talkooväki on vakuutettu.

Lue lisää

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!