Blogi

ti 4. tammikuu 2022

Blogi: Tiskiallaskaappi ja vesivahinko

Vakuutusasiantuntijan ajatuksia tiskiallaskaapissa sattuneista vesivahingoista ja omien nurkkien syynäämisestä.

Vesi vanhin voitehista. Tämä vanha sanonta tarkoittaa, että vesi on hyväksi ihmiselle niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Juomavesi ei kuitenkaan aina päädy keittiön hanasta vesilasiin vaan vuotaa syystä tai toisesta jo tiskialtaan allaskaapissa, päätyy lattia- ja seinärakenteisiin ja kaikessa hiljaisuudessa jopa naapurin puolelle. Keittiökaappien umpisokkeleista ei pelmahda edes varoittavaa kellarin hajua. Rakenteissa saattaa kasvaa sieniviljelmä, eivätkä asukkaat tiedä asiasta yhtään mitään. Vesi on väritöntä ja se tässä kenkkua onkin.  

Nyt katsotaan mikä allaskaapissa oikein vuotaa ja miksi? Tällä kertaa ei kuitenkaan tutkita rakennusmääräyksiä tai mietitä korvaako vakuutus.

Keittiön allaskaapissa on tiskialtaan viemäri sekä kylmä- ja lämminvesijohto, usein myös astianpesukoneen tulovesi- ja poistoviemäri. Riskinä on, että astianpesukoneen poistoviemärin paine- ja lämpötilan vaihtelusta aiheutuu liikettä ja viemäriputki hankautuu läpivientikohdista kaapinrunkoa vasten. Jos astianpesukone on poistettu käytöstä, tulee vesijohdot ja poistoviemäri tulpata.

Vesijohdot ja poistoviemärit voivat päästä liikkumaan, jolloin liitokset löystyvät ja tulppaukset irtoilevat tai tulppauksia ei ole koskaan ollutkaan. Roskavaunun käyttäminen puolestaan aiheuttaa tärinää. Myös kaikki rakenteiden läpiviennit ovat riskejä. Allaskaappi on siis yhtä suurta riskiä ja varmaa on, ettei kukaan halua vesivahinkosoppaa omalle kohdalleen.

Sitä minä vaan, että jokaisen kannattaa tutkia NYT HETI omat allaskaappinsa, ottaa roskavaunu pois ja tunnustella kädellä tuntuuko putkien kyljet ja allaskaapin pohja kuivalta. Vuotovahdin hankkimista kannattaa ehdottomasti harkita. Tarkastamisesta kannattaa tehdä rutiini. Itse tutkin allaskaappini kukkienkastelupäivänä eli perjantaiaamuisin. Mikä sen mukavampaa kuin ”kuiva ” viikonloppu.

p.s. Ai niin, jos huomaat, että allas pulputtaa tai vesi ei poistu altaasta, kannattaa ensihätään katsoa poistoputken ”juureen” ja varmistaa, että sieltä tai poistoputkistossa ehkä olevista liitoskohdista ei tule vettä.

Article line divider

Kirjoittanut

Mira Aarre

Vakuutusasiantuntija

Blogi: Poikkeustilanteet ja taloudellinen varautuminen

Uutiskuvat sodasta Ukrainassa ja nopeasti muuttunut turvallisuustilanne on vienyt uutistilan kaksi vuotta otsikoita hallinneelta koronapandemialta, joka ei sekään ole kadonnut minnekään. FINEn neuvonnassa sodan heijastumat ovat toistaiseksi liittyneet lähinnä pankkiasioihin. Pinnalla ovat olleet asiakkaiden huolet liittyen pankkiasioiden hoitoon, pankkitilin avaamiseen, talletussuojaan ja säästöihin, käteisvaroihin ja pankkijärjestelmän toimivuuteen.

Lue lisää

Blogi: Tiskiallaskaappi ja vesivahinko

Vesi vanhin voitehista. Tämä vanha sanonta tarkoittaa, että vesi on hyväksi ihmiselle niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Juomavesi ei kuitenkaan aina päädy keittiön hanasta vesilasiin vaan vuotaa syystä tai toisesta jo tiskialtaan allaskaapissa, päätyy lattia- ja seinärakenteisiin ja kaikessa hiljaisuudessa jopa naapurin puolelle...

Lue lisää

Blogi: Klassikon paluu

Tapaturmiin liittyvä klassikko-ongelma on herännyt horroksesta. Asiakkaat ihmettelevät mikä on ulkoinen tekijä tapaturmassa; voiko se olla foam roller-putkirulla, keilapallo taikka kuntopallo. Vastaus riippuu siitä, mitä asiakkaalle on tapahtunut. Jos keilapallo tipahtaa varpaalle, niin kyllä ulkoinen tekijä on varpaan murskannut. Aina näin ei kuitenkaan aina ole, vaan ratkaisevaa on se, mitä keilapallolla oli tekemässä. Tämä asia on vaikea ymmärtää.

Lue lisää

Blogi: Talkoilla voi saada paljon aikaan - myös vahinkoa....

Omakotitalokauppa käy kuumana. Mökit viedään käsistä ja mökkitontit ostetaan näkemättä. Ne, jotka eivät osta uutta remontoivat nuhruisilta näyttäviä nurkkiaan. Ostettavaa, myytävää ja päivitettävää tuntuu riittävän mutta remonttimiehistä on huutava pula. Tässä kohtaa usea turvautuu sukulaisiin ja tuttaviin ja järjestää talkoot. Yksi huolenaihe on vähemmän, kun talkooväki on vakuutettu.

Lue lisää

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!