Blogi

to 5. joulukuu 2019

Blogi: Sitten kun..., ei kun heti!

Aion tehdä oman ’kodin kansioni’ kuntoon. Siihen tulee mukaan ainakin edunvalvontavaltakirja, hoito- ja hoivatahto sekä tiedot tekemistäni sopimuksista eri palvelutarjoajien kanssa. Kaikki yksiin kansiin.

Tämä ’sitten kun’ -asia on ollut mieleni päällä jo pitkään. Haluan tehdä sen valmiiksi ja karistaa mielestäni. Etenkin kun tiedän, ettei asian tekeminen vie kohtuuttomasti aikaa, eikä se edes maksa mitään. Saamattomuuttani en ole vain ’ryhtynyt tekemään’.

Tästä tulee oma uuden vuoden lupaukseni. En ole lupauksia tehnyt enää vuosiin, sillä aiemmat sellaiset terveellisemmästä ruokavaliosta, aktiivisesta liikkumisesta, tiputettavista kiloista tai uuden kielen opettelusta ovat tuntuneet jokseenkin turhilta ja valuneet hiekkaan.

Mutta nyt on kohta edessä uusi vuosi. Ja uusi lupaus, jonka toteuttaminen edellyttää pientä itsensä pakottamista - ehkä jopa lahjontaa.

Ai miksi nyt?

Siksi, että olen terve ja voimissani ja haluan juuri nyt vaikuttaa siihen, miten minua jatkossa mahdollisesti hoidetaan tai miten asiani hoituvat, kun minua ei enää ole. Siksi, että läheiseni pääsisivät hieman helpommalla, koska tiedän miten hankalaksi asioiden hoito voi mennä, jos niistä ei ole mustaa valkoisella. Ja ennen kaikkea siksi, että opin jo jotain kantapään kautta, kun menetin läheisen ystäväni, yllättäen.

Tee sinäkin.

Article line divider

Kirjoittanut

Elina Antila

Viestintäpäällikkö

Blogi: Poikkeustilanteet ja taloudellinen varautuminen

Uutiskuvat sodasta Ukrainassa ja nopeasti muuttunut turvallisuustilanne on vienyt uutistilan kaksi vuotta otsikoita hallinneelta koronapandemialta, joka ei sekään ole kadonnut minnekään. FINEn neuvonnassa sodan heijastumat ovat toistaiseksi liittyneet lähinnä pankkiasioihin. Pinnalla ovat olleet asiakkaiden huolet liittyen pankkiasioiden hoitoon, pankkitilin avaamiseen, talletussuojaan ja säästöihin, käteisvaroihin ja pankkijärjestelmän toimivuuteen.

Lue lisää

Blogi: Tiskiallaskaappi ja vesivahinko

Vesi vanhin voitehista. Tämä vanha sanonta tarkoittaa, että vesi on hyväksi ihmiselle niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Juomavesi ei kuitenkaan aina päädy keittiön hanasta vesilasiin vaan vuotaa syystä tai toisesta jo tiskialtaan allaskaapissa, päätyy lattia- ja seinärakenteisiin ja kaikessa hiljaisuudessa jopa naapurin puolelle...

Lue lisää

Blogi: Klassikon paluu

Tapaturmiin liittyvä klassikko-ongelma on herännyt horroksesta. Asiakkaat ihmettelevät mikä on ulkoinen tekijä tapaturmassa; voiko se olla foam roller-putkirulla, keilapallo taikka kuntopallo. Vastaus riippuu siitä, mitä asiakkaalle on tapahtunut. Jos keilapallo tipahtaa varpaalle, niin kyllä ulkoinen tekijä on varpaan murskannut. Aina näin ei kuitenkaan aina ole, vaan ratkaisevaa on se, mitä keilapallolla oli tekemässä. Tämä asia on vaikea ymmärtää.

Lue lisää

Blogi: Talkoilla voi saada paljon aikaan - myös vahinkoa....

Omakotitalokauppa käy kuumana. Mökit viedään käsistä ja mökkitontit ostetaan näkemättä. Ne, jotka eivät osta uutta remontoivat nuhruisilta näyttäviä nurkkiaan. Ostettavaa, myytävää ja päivitettävää tuntuu riittävän mutta remonttimiehistä on huutava pula. Tässä kohtaa usea turvautuu sukulaisiin ja tuttaviin ja järjestää talkoot. Yksi huolenaihe on vähemmän, kun talkooväki on vakuutettu.

Lue lisää

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!