Blogi

ke 4. syyskuu 2019

Blogi: Palvelua asiakkaille, joilla on maksuhäiriö- merkintä, onhan sitä?

Maksuhäiriömerkintöjen määrän on ennakoitu kasvavan nyt, kun kulutusluottoja koskeva sääntely kiristyi. On myös todettu, että maksuhäiriömerkintä ei ole vain yksilön vaan koko yhteiskunnan ongelma siinä vaiheessa, kun merkintä rajoittaa yksilön mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan jäsenenä. Onko meillä valmius kohdata, neuvoa ja auttaa niitä luottotietonsa menettäneitä, jotka haluavat korjata tilanteensa ja toimia kuten kuka tahansa muukin?

Jokainen yksittäinen uusi maksuhäiriömerkintä on hyödyllinen siltä osin, kun se toimii saajansa lisävelkaantumisen jarruna ja jopa esteenä. Mutta siihenpä hyödyllisyys yksittäisen yksilön kannalta taitaa jäädä, muilta osin maksuhäiriömerkintä hankaloittaa elämää monella tapaa.

FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnassa vastataan toistuvasti kysymyksiin maksuhäiriömerkinnän vaikutuksesta pankki- ja vakuutuspalvelujen saamiseen. Vastaus on aina sama: yksittäinen maksuhäiriömerkintä on harvoin este palvelujen saamiselle, mutta palvelujen sisältö voi rajoittua tai niille tulla muunlaisia ehtoja.

Kannustamme asiakkaitamme neuvotteluihin palveluntarjoajien kanssa. Maksuhäiriömerkinnästä huolimatta ei pidä luovuttaa eikä hoitaa velkaa uudella velalla. 

Ensimmäinen keino on kuitenkin aina koittaa neuvotella maksuohjelmasta palveluntarjoajan kanssa.

FINEn asiakkaille antama neuvo on samalla haaste kaikille velkojille ja laskuttajille, niin finanssialalla kuin sen ulkopuolellakin: löytäähän asiakas, joka haluaa neuvotella maksuohjelmasta tai vaikkapa ennakkomaksuehdosta keskustelukumppanin ja saa asiansa etenemään? Vastaako joku puhelimeen tai muussa kanavassa ja onhan olemassa prosessi, jota noudatetaan, kun tulee yhteydenotto asiakkaalta, jolla on maksuhäiriömerkinnästä huolimatta halu laittaa elämänsä kuntoon?

 

Article line divider

Kirjoittanut

Elli Reunanen

Toimitusjohtaja

Blogi: Klassikon paluu

Tapaturmiin liittyvä klassikko-ongelma on herännyt horroksesta. Asiakkaat ihmettelevät mikä on ulkoinen tekijä tapaturmassa; voiko se olla foam roller-putkirulla, keilapallo taikka kuntopallo. Vastaus riippuu siitä, mitä asiakkaalle on tapahtunut. Jos keilapallo tipahtaa varpaalle, niin kyllä ulkoinen tekijä on varpaan murskannut. Aina näin ei kuitenkaan aina ole, vaan ratkaisevaa on se, mitä keilapallolla oli tekemässä. Tämä asia on vaikea ymmärtää.

Lue lisää

Blogi: Talkoilla voi saada paljon aikaan - myös vahinkoa....

Omakotitalokauppa käy kuumana. Mökit viedään käsistä ja mökkitontit ostetaan näkemättä. Ne, jotka eivät osta uutta remontoivat nuhruisilta näyttäviä nurkkiaan. Ostettavaa, myytävää ja päivitettävää tuntuu riittävän mutta remonttimiehistä on huutava pula. Tässä kohtaa usea turvautuu sukulaisiin ja tuttaviin ja järjestää talkoot. Yksi huolenaihe on vähemmän, kun talkooväki on vakuutettu.

Lue lisää

Blogi: Sijoittaminen on yleistaito, jota kannattaa opetella

”Sijoittamisessa pätee edelleen vanha hyvä neuvo: sijoita vain kohteisiin, jotka pystyt ymmärtämään. Ja jos et ymmärrä, kysy niin monta kertaa, että ymmärrät. Sijoittamista voisikin kuvata osaksi elämänhallintaa ja varautumiseksi tulevaisuuteen. Sijoittaminen on samanlainen hyvä yleistaito kuin lukutaito tai vaikkapa uimataito”, tiivistää FINEn jaostopäällikkö Vesa Sainio sijoittajan tärkeimmistä opeista.

Lue lisää

Blogi: Riski(n hallinta) se on, joka kannattaa!

Riskien hallinta on elämänhallintaa vai toisin päin? Ennakoimalla, tiedostamalla ja varautumalla pääsee jo pitkälle.

Lue lisää

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin