Blogi

ma 4. toukokuu 2020

Blogi: Malttia ja matkaunelmia

Löydätkö sinäkin itsesi selailemassa Momondon, Travellinkin tai matkatoimistojen verkkosivuja? Mietit samalla, milloin saat taas upottaa varpaasi kuumaan hiekkaan tai tuntea suurkaupungin tuulahduksen kasvoillasi. Muistat myös sen kuplivan innostuksen tunteen, kun varasit alkuvuonna kauan odottamasi lomamatkan, joka nyt ei toteudukaan.

Tilanne on meille kaikille reissukärpäsen puremille sama. Koronaepidemia pilasi jopa kymmenien tuhansien suomalaisten matkasuunnitelmat koko kevään ja kesänkin osalta. Monilla on myös käsillä sellainen ikävä tilanne, että matkaan varatut rahat ovat jääneet jumiin lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän pankkitilille. Myös näitä toimijoita on kohdannut poikkeuksellisen tiukat ajat, kun periaatteessa koko heidän toimintansa on tullut yhtäkkiä alas ajetuksi. Päässä kytee ajatus siitä, saako rahojaan koskaan takaisin?

Lähtökohtaisesti vastaus on helppo. Jos lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä on perunut lennot, on se heidän asiakkaalleen korvattava. Korvauksen saaminen saattaa kuitenkin tällä hetkellä kestää – pitkään. Kärsivällisyyttä voi olla vaikea taikoa esiin silloin, kun harmi on suurimmillaan. Itsellänikin oli tarkoituksena viettää keväinen hengähdyshetki palatsien ja Sacher-kakkujen keskellä Wienissä. Ihanan loman sijaan luottokortin tapahtumavirrassani on edelleen lentojen suuruinen lovi..

Itse olen tehnyt asian eteen kaiken sen, mikä tässä vaiheessa on ollut mahdollista. Olen vaatinut rahojani takaisin matkanjärjestäjältä sekä ilmoittanut asiasta myös luottokorttiyhtiööni ja matkavakuutusyhtiööni. Näin, jos jossain vaiheessa on tarpeen kääntyä myös näiden tahojen puoleen, en ainakaan menetä oikeuttani korvaukseen oman passiivisuuteni vuoksi. Tämän jälkeen ei ole muuta vaihtoehtoa kuin odottaa, kun ahdingossa pyristelevä matkanjärjestäjä selvittää tilannetta.

Vaikka odottavan aika on pitkä, niin sen voi käyttää uudesta reissusta haaveiluun ja esimerkiksi vakuutusturvansa tarkastamiseen. Näin voi tulevaisuudessa yrittää varautua näihin elämän heittämiin kierrepalloihin entistä paremmin jo etukäteen.

Minä ainakin tiedän jo, minne lähden, kun se on taas mahdollista. Tiedätkö sinä?

Article line divider

Kirjoittanut

Emilia Hanén-Parkkonen

Jaostopäällikkö

Blogi: Poikkeustilanteet ja taloudellinen varautuminen

Uutiskuvat sodasta Ukrainassa ja nopeasti muuttunut turvallisuustilanne on vienyt uutistilan kaksi vuotta otsikoita hallinneelta koronapandemialta, joka ei sekään ole kadonnut minnekään. FINEn neuvonnassa sodan heijastumat ovat toistaiseksi liittyneet lähinnä pankkiasioihin. Pinnalla ovat olleet asiakkaiden huolet liittyen pankkiasioiden hoitoon, pankkitilin avaamiseen, talletussuojaan ja säästöihin, käteisvaroihin ja pankkijärjestelmän toimivuuteen.

Lue lisää

Blogi: Tiskiallaskaappi ja vesivahinko

Vesi vanhin voitehista. Tämä vanha sanonta tarkoittaa, että vesi on hyväksi ihmiselle niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Juomavesi ei kuitenkaan aina päädy keittiön hanasta vesilasiin vaan vuotaa syystä tai toisesta jo tiskialtaan allaskaapissa, päätyy lattia- ja seinärakenteisiin ja kaikessa hiljaisuudessa jopa naapurin puolelle...

Lue lisää

Blogi: Klassikon paluu

Tapaturmiin liittyvä klassikko-ongelma on herännyt horroksesta. Asiakkaat ihmettelevät mikä on ulkoinen tekijä tapaturmassa; voiko se olla foam roller-putkirulla, keilapallo taikka kuntopallo. Vastaus riippuu siitä, mitä asiakkaalle on tapahtunut. Jos keilapallo tipahtaa varpaalle, niin kyllä ulkoinen tekijä on varpaan murskannut. Aina näin ei kuitenkaan aina ole, vaan ratkaisevaa on se, mitä keilapallolla oli tekemässä. Tämä asia on vaikea ymmärtää.

Lue lisää

Blogi: Talkoilla voi saada paljon aikaan - myös vahinkoa....

Omakotitalokauppa käy kuumana. Mökit viedään käsistä ja mökkitontit ostetaan näkemättä. Ne, jotka eivät osta uutta remontoivat nuhruisilta näyttäviä nurkkiaan. Ostettavaa, myytävää ja päivitettävää tuntuu riittävän mutta remonttimiehistä on huutava pula. Tässä kohtaa usea turvautuu sukulaisiin ja tuttaviin ja järjestää talkoot. Yksi huolenaihe on vähemmän, kun talkooväki on vakuutettu.

Lue lisää

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!