Blogi

ti 17. marraskuu 2020

Blogi: Heijastin ei ole henkivakuutus

Kun syksy pimenee, monessa suunnassa alkaa näkyä muistutuksia heijastimen käyttämisestä. Heijastimen käyttäminen on toki oikein hyvä asia ja kaikin tavoin kannatettavaa. Autoilijana toivoisinkin, että kaikki tienkäyttäjät, itseni mukaan lukien, muistaisivat heijastimen.

Heijastinta kuulee väitettävän usein halvaksi henkivakuutukseksi. Tässä kohdassa vakuutusasiantuntija ärsyyntyy. Heijastin ei ole minkäänlainen henkivakuutus. Henkivakuutus ei pidä ketään hengissä. Heijastin pitää. Henkivakuutus ei estä kuolemaa. Heijastin estää.

Lisäksi halpaa henkivakuutusta ei ole olemassakaan, ei ainakaan heijastimen hintaista. Henkivakuutuksessa halpuus ei ole asian ydin, vaan se, että henkivakuutuksella vakuutetun henkilön kuollessa joku toinen saa turvaa ja toimeentuloa. Henkivakuutuksesta ei edes ole yksityishenkilölle mitään hyötyä ennen kuolemaa, jollei sitten kyse ole säästöhenkivakuutuksesta, josta vakuutussumma maksetaan myös silloin, kun elää riittävän pitkään.

Silloin, kun puhutaan jostakin elossa pitävästä, suojelevasta tai ennalta ehkäisevästä, ei ole kyse henkivakuutuksesta. Palovaroitin, liukueste, turvavyö tai kypärä eivät ole henkivakuutuksia. Uimataito tai pelastusliivi eivät ole henkivakuutuksia. Suosittelen silti näitä kaikkia, myös henkivakuutusta, jos on huoli jälkeenjäävien toimeentulosta. Henkivakuutus on kuitenkin sillä tavoin kehnompi hankinta, että se ei, toisin kuin nämä muut edellä mainitut, estä kuolemista. Jollei sitten usko siihen, että samoin kuin koskaan ei sada silloin kun on sateenvarjo mukana, ei myöskään kuolemista tapahdu, kun on henkivakuutus.

Article line divider

Kirjoittanut

Hanna Salo

Vakuutusasiantuntija

Blogi: Poikkeustilanteet ja taloudellinen varautuminen

Uutiskuvat sodasta Ukrainassa ja nopeasti muuttunut turvallisuustilanne on vienyt uutistilan kaksi vuotta otsikoita hallinneelta koronapandemialta, joka ei sekään ole kadonnut minnekään. FINEn neuvonnassa sodan heijastumat ovat toistaiseksi liittyneet lähinnä pankkiasioihin. Pinnalla ovat olleet asiakkaiden huolet liittyen pankkiasioiden hoitoon, pankkitilin avaamiseen, talletussuojaan ja säästöihin, käteisvaroihin ja pankkijärjestelmän toimivuuteen.

Lue lisää

Blogi: Tiskiallaskaappi ja vesivahinko

Vesi vanhin voitehista. Tämä vanha sanonta tarkoittaa, että vesi on hyväksi ihmiselle niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Juomavesi ei kuitenkaan aina päädy keittiön hanasta vesilasiin vaan vuotaa syystä tai toisesta jo tiskialtaan allaskaapissa, päätyy lattia- ja seinärakenteisiin ja kaikessa hiljaisuudessa jopa naapurin puolelle...

Lue lisää

Blogi: Klassikon paluu

Tapaturmiin liittyvä klassikko-ongelma on herännyt horroksesta. Asiakkaat ihmettelevät mikä on ulkoinen tekijä tapaturmassa; voiko se olla foam roller-putkirulla, keilapallo taikka kuntopallo. Vastaus riippuu siitä, mitä asiakkaalle on tapahtunut. Jos keilapallo tipahtaa varpaalle, niin kyllä ulkoinen tekijä on varpaan murskannut. Aina näin ei kuitenkaan aina ole, vaan ratkaisevaa on se, mitä keilapallolla oli tekemässä. Tämä asia on vaikea ymmärtää.

Lue lisää

Blogi: Talkoilla voi saada paljon aikaan - myös vahinkoa....

Omakotitalokauppa käy kuumana. Mökit viedään käsistä ja mökkitontit ostetaan näkemättä. Ne, jotka eivät osta uutta remontoivat nuhruisilta näyttäviä nurkkiaan. Ostettavaa, myytävää ja päivitettävää tuntuu riittävän mutta remonttimiehistä on huutava pula. Tässä kohtaa usea turvautuu sukulaisiin ja tuttaviin ja järjestää talkoot. Yksi huolenaihe on vähemmän, kun talkooväki on vakuutettu.

Lue lisää

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!