Blogi

ti 17. marraskuu 2020

Blogi: Heijastin ei ole henkivakuutus

Kun syksy pimenee, monessa suunnassa alkaa näkyä muistutuksia heijastimen käyttämisestä. Heijastimen käyttäminen on toki oikein hyvä asia ja kaikin tavoin kannatettavaa. Autoilijana toivoisinkin, että kaikki tienkäyttäjät, itseni mukaan lukien, muistaisivat heijastimen.

Heijastinta kuulee väitettävän usein halvaksi henkivakuutukseksi. Tässä kohdassa vakuutusasiantuntija ärsyyntyy. Heijastin ei ole minkäänlainen henkivakuutus. Henkivakuutus ei pidä ketään hengissä. Heijastin pitää. Henkivakuutus ei estä kuolemaa. Heijastin estää.

Lisäksi halpaa henkivakuutusta ei ole olemassakaan, ei ainakaan heijastimen hintaista. Henkivakuutuksessa halpuus ei ole asian ydin, vaan se, että henkivakuutuksella vakuutetun henkilön kuollessa joku toinen saa turvaa ja toimeentuloa. Henkivakuutuksesta ei edes ole yksityishenkilölle mitään hyötyä ennen kuolemaa, jollei sitten kyse ole säästöhenkivakuutuksesta, josta vakuutussumma maksetaan myös silloin, kun elää riittävän pitkään.

Silloin, kun puhutaan jostakin elossa pitävästä, suojelevasta tai ennalta ehkäisevästä, ei ole kyse henkivakuutuksesta. Palovaroitin, liukueste, turvavyö tai kypärä eivät ole henkivakuutuksia. Uimataito tai pelastusliivi eivät ole henkivakuutuksia. Suosittelen silti näitä kaikkia, myös henkivakuutusta, jos on huoli jälkeenjäävien toimeentulosta. Henkivakuutus on kuitenkin sillä tavoin kehnompi hankinta, että se ei, toisin kuin nämä muut edellä mainitut, estä kuolemista. Jollei sitten usko siihen, että samoin kuin koskaan ei sada silloin kun on sateenvarjo mukana, ei myöskään kuolemista tapahdu, kun on henkivakuutus.

Article line divider

Kirjoittanut

Hanna Salo

Vakuutusasiantuntija

Blogi: Klassikon paluu

Tapaturmiin liittyvä klassikko-ongelma on herännyt horroksesta. Asiakkaat ihmettelevät mikä on ulkoinen tekijä tapaturmassa; voiko se olla foam roller-putkirulla, keilapallo taikka kuntopallo. Vastaus riippuu siitä, mitä asiakkaalle on tapahtunut. Jos keilapallo tipahtaa varpaalle, niin kyllä ulkoinen tekijä on varpaan murskannut. Aina näin ei kuitenkaan aina ole, vaan ratkaisevaa on se, mitä keilapallolla oli tekemässä. Tämä asia on vaikea ymmärtää.

Lue lisää

Blogi: Talkoilla voi saada paljon aikaan - myös vahinkoa....

Omakotitalokauppa käy kuumana. Mökit viedään käsistä ja mökkitontit ostetaan näkemättä. Ne, jotka eivät osta uutta remontoivat nuhruisilta näyttäviä nurkkiaan. Ostettavaa, myytävää ja päivitettävää tuntuu riittävän mutta remonttimiehistä on huutava pula. Tässä kohtaa usea turvautuu sukulaisiin ja tuttaviin ja järjestää talkoot. Yksi huolenaihe on vähemmän, kun talkooväki on vakuutettu.

Lue lisää

Blogi: Sijoittaminen on yleistaito, jota kannattaa opetella

”Sijoittamisessa pätee edelleen vanha hyvä neuvo: sijoita vain kohteisiin, jotka pystyt ymmärtämään. Ja jos et ymmärrä, kysy niin monta kertaa, että ymmärrät. Sijoittamista voisikin kuvata osaksi elämänhallintaa ja varautumiseksi tulevaisuuteen. Sijoittaminen on samanlainen hyvä yleistaito kuin lukutaito tai vaikkapa uimataito”, tiivistää FINEn jaostopäällikkö Vesa Sainio sijoittajan tärkeimmistä opeista.

Lue lisää

Blogi: Riski(n hallinta) se on, joka kannattaa!

Riskien hallinta on elämänhallintaa vai toisin päin? Ennakoimalla, tiedostamalla ja varautumalla pääsee jo pitkälle.

Lue lisää

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin