Uutiset

Vinkkilista matkalle lähtijän vakuutuksista

ti 26. huhtikuu 2016

Matkavakuutus on matkalle lähtijän tärkeä turva yllättävien ja odottamattomien tilanteiden varalle. FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta kokosi vastauksia kuluttajien usein esittämiin kysymyksiin matkavakuutuksista. Viime vuonna FINEen tuli yli 400 tiedustelua ja valitusta matkavakuutuksista.

Vaikka kaikkeen ei voisikaan aina varautua, kannattaa omalta kohdaltaan tarkistaa ainakin seuraavat asiat.

Mitä tarvitsen?

Kaiken lähtökohtana on oma tarve ja tilanne. Matkavakuutuksien nimet ja sisällöt vaihtelevat, tutustu sisältöön ja vertaile vakuutuksia. Katso erityisesti miten vakuutus korvaa sairauden ja tapaturman sekä matkan peruuntumisen tai keskeytymisen.  Ajan käyttö tässä vaiheessa kannattaa!

Mitä jos sairastun matkalla tai sattuu tapaturma?

Matkustajavakuutus turvaa henkilöitä. Katso, että hoitokulut korvataan ilman euromääräistä ylärajaa ja saat kotiinkuljetuksen vakavissa tapauksissa.

Mitä korvataan jos sairauteni pahenee odottamattomasti?

Yleensä suomalaisista vakuutuksista korvataan ennen matkaa alkaneiden sairauksien odottamattoman ja äkillisen pahenemisen osalta akuuttihoitoa matkakohteessa noin viikon ajalta. Muita kuluja ei kuitenkaan korvata. Kroonista sairautta sairastavan kannattaa tutustua vakuutukseen ja kysyä pääperiaatteita vakuutuksen sisällöstä vakuutusyhtiöstä.

Oletko hurjapää, urheilet ja harrastat paljon?

Monet urheilulajit ja erityistoiminnat on vakuutettava erikseen, esimerkiksi sukellus, riippuliito, vapaaehtoistyö, vaellus asumattomilla seuduilla ja off piste laskettelu.

Menossa kauas ja eksoottiseen kohteeseen?

Jos matkasi on erityisen kallis, tarkista matkan peruuntumisen enimmäiskorvaussumma.

Suunnitelmissa pitkä kesä ulkomailla?

Tarkista ainakin: Kuinka pitkille matkoille vakuutuksia myönnetään ja jos sinulla on jatkuva matkavakuutus, onko se voimassa koko matkan ajan? Vakuutusta haettaessa tulee yleensä olla Suomessa ja sitä varten saatetaan vaatia terveysselvitys.

Vakuutus ulkomaisesta yhtiöstä?

Vakuutuskulttuurit ovat erilaisia eri maissa, tarkista siis sisältö hyvin. Ulkomaisiin vakuutuksiin saatetaan myös soveltaa muun maan lainsäädäntöä.

Mukana kallis kamera, läppäri ja merkkilaukku?

Onko matkatavaravakuutuksen maksimikorvaussumma riittävä? Kattaako kotivakuutus mukana olevaa omaisuutta ja kuinka paljon?

Lisätietoja:

Vakuutusasiantuntija Katja Lappi, p. 09 6850 1223
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 09 6850 1246 tai 040 548 3838

Article line divider

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin