Uutiset

Vältä vesivahingot ja varkaat kesäasunnolla

su 1. syyskuu 2019

Tärkeimpiä asioita vahinkojen välttämiseksi on huolehtia vesiputkien tyhjennyksestä, etenkin jos mökkiin ei jätetä peruslämpöä päälle. Jos mökissä on sähkölämmitys, kannattaa peruslämmön jättää päälle. Riittävä peruslämpö estää putkien jäätymistä, suojelee sähkölaitteita sekä ehkäisee kosteuden aiheuttamaa homevaaraa.

”Talven pakkaset voivat aiheuttaa suuria harmeja jos vesi jäätyy putkistossa, rikkoo niitä ja aiheuttaa vesivahinkoa. Oman mökin kunnosta on hyvä pitää hyvää huolta ja tehdä korjauksia tarpeen mukaan. Aika ajoin talvellakin olisi hyvä käydä tarkistamassa mökin kunto tai huolehtia seurannasta muulla tavoin”, vakuutusasiantuntija Hanna Salo sanoo.

Vakuutukset tuovat turvaa myös vapaa-ajan asunnolle ja sen irtaimistolle.

”Aika ajoin kannattaa päivittää mökille otettu vakuutusturva ja tutustua vakuutusyhtiön antamiin ohjeisiin esimerkiksi palo-, vuoto- ja luonnonilmiövahinkojen torjumisesta. Näiden suojeluohjeiden mukaan tulee myös toimia, sillä niiden laiminlyönti voi vaikuttaa korvauksien määrään”, Salo sanoo.

Vakuutusehdoissa määritellään tarkasti mitä vakuutus korvaa mitä ei. Kotivakuutuksesta korvataan äkilliset ja ennalta arvaamattomat vesivahingot. Kotivakuutukset eivät korvaa vähitellen aiheutuneita vahinkoja, esimerkiksi rakenteiden ikääntymistä ja rapistumista.

Lisätietoa:
YouTube: Mitäpä jos kesämökkiisi murtauduittaisiin?
Perustietoa kotivakuutuksesta
Kun kotona sattuu vahinko – ohjeita kuluttajille
Vakuuta viisaasti – opas vakuutusten kilpailuttajalle

Article line divider

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!