Uutiset

Talousguru-alkukilpailussa vertailtiin kuntien taloustilannetta, määriteltiin käsitteitä ja veroprosentteja

ke 4. helmikuu 2015

Lukiolaisille suunnatussa Talousguru 2015 -kilpailun ensimmäisessä osiossa oli mukana yli 1700 oppilasta 116 lukiosta. Alkukilpailun perusteella valitut 10 finalistia edustavat lukioita eri puolilta Suomea. Helmikuussa käytävässä finaalissa kisataan Talousguru 2015 –tittelistä, rahapalkinnoista sekä korkeakoulupaikoista yliopistoihin.

Alkukilpailussa lukiolaiset pohtivat muun muassa mitä tarkoittaa ASP, Euribor, Talletussuoja ja liikevaihto. Oppilaat vastasivat kysymyksiin maksuhäiriömerkinnän syistä ja seurauksista sekä vertasivat kahden kunnan taloustilannetta keskenään.

Yhteiskuntaopin opettajista koostuva kilpailuraati arvioi kilpailuvastaukset ja valitsi Helsingissä 25. – 26.2 käytävään loppukilpailuun seuraavat finalistit:

Hakahuhta Touko Järvenpään lukio
Kirveskari Otso Kuninkaantien lukio, Espoo
Kuntze Visa Turun Suomalaisen yhteiskoulun lukio
Laakso Tomi Oulunkylän yhteiskoulun lukio, Helsinki
Peltola Johannes Puolalanmäen lukio, Turku
Peltonen Henri Etelä-Tapiolan lukio, Espoo
Pitkänen Karri Ressun lukio, Helsinki
Sirviö Tom-Henrik Kallaveden lukio, Kuopio
Tarkka Valpuri Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu
Toivonen Miki Kauniaisten lukio

Talousguru-kilpailua on järjestetty vuodesta 1997 alkaen ja sen tarkoituksena on kannustaa nuoria talouskysymysten pariin.

Kilpailun voittaja saa 1 000 €:n rahapalkinnon ohella arvostetun Talousguru-tittelin, toiseksi tullut kilpailija 500 € ja kolmanneksi sijoittunut 250 €. Lisäksi voittajan koulu saa vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkintona toimivan aidon tohtorin hatun. Kaikki finalistit saavat myös lehtipalkintoja ja diplomin.

Useat korkeakoulut tarjoavat kilpailuissa parhaiten menestyneille opiskelupaikkoja ilman pääsykoetta. Kolme parasta voi hakea suoraa opiskelupaikkaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun, Jyväskylän ylipiston kauppakorkeakouluun tai Tampereen yliopistoon (kauppatiede). Tämän lisäksi kaikki kymmenen finalistia voivat hakea opiskelupaikkaa Helsingin yliopistoon (taloustiede) sekä kielikokeen läpäistyään Svenska handelshögskolaniin.

Kilpailun järjestävät Finanssialan Keskusliitto, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry ja FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Kilpailua tukevat myös Taloustoimittajat ry ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Tutustu kilpailukysymyksiin ja mallivastauksiin täältä.

Lisätietoa:
Kristiina Siikala, viestintäpäällikkö, Finanssialan Keskusliitto, p. 020 793 4273, kristiina.siikala@fkl.fi
Kirsi Ruhanen, toiminnanjohtaja, HYOL ry, p. 044 303 1789, toimisto@hyol.inet.fi
Elina Antila, viestintäpäällikkö, FINE, p. 040 548 3838, elina.antila@fine.fi

Article line divider

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin