Uutiset

Kallis yllätys harmittaa aina – sähköpyöräilijän hyvä tarkistaa kotivakuutuksensa

pe 6. elokuu 2021

Sähköpyöräilyn suosio kasvaa. Kalliit menopelit kiinnostavat myös pitkäkyntisiä ja pyöriä varastetaan paljon. Sähköpyörän ostoa harkitsevan ja sellaisen jo omistavan onkin hyvä tarkistaa vakuutusturvansa riittävyys mahdollisten harmien ja joissakin tapauksissa myös kalliiden yllätysten, kuten rikkoutumisen tai varastamisen varalta.

 

Neuvonnassamme on vastattu kesän aikana sähköpyöräilijöiden moniin eri kysymyksiin.

 

Usein asiakkaat vaikuttavat olevan epätietoisia siitä, minkälaisia pyörävahinkoja oma kotivakuutus korvaa. Kotivakuutuksen oletetaan korvaavan oletettua enemmän - todellisuus voi olla kuitenkin toinen.

 

Tietoon siitä, ’että minullahan on jo kotivakuutus’, ei voi pelkästään tuudittautua. Vakuutuksissa on suuria eroja ja ne korvaavat vahinkoja eri tavoin. Siksi oma vakuutus on hyvä tarkistaa. Omasta vakuutusturvastaan kannattaa selvittää ainakin seuraavat asiat:

 

 

Esimerkiksi kalliiden sähköpyörien kotivakuutuksesta korvattava maksimisumma saattaa olla vain murto-osa pyörän todellisista korjaus- tai hankintakustannuksista.

 

 

Esimerkki: Sähköpyörän moottoriin tuli vika kesken ajon, takuu oli juuri umpeutunut. Pyörä oli maksanut 5000 € ja uusi moottori maksoi 1000 €. Rajoitusehtokohdan mukaan pyörän rikkoutumista ei korvata, kun sitä käytetään siihen, mihin se on tarkoitettu. Asiakas ei saanut korvauksia kotivakuutuksesta.

 

 

Joissain laajoissa vakuutuksissa on euromääräinen enimmäiskorvausmäärä varastoidulle omaisuudelle, matkalla mukana olevalle omaisuudelle sekä tietyille yksittäisille esineille kuten sähköavusteisille polkupyörille. Kannattaa myös selvittää mahdollisten ikävähennysten vaikutus. Vaikka pyörän huoltoon käytettäisiin satoja euroja vuosittain, ikävähennykset saattavat aiheuttaa sen, että korvaus jää todella pieneksi ottaen huomioon lisäksi omavastuun.

 

Uutinen 6.8.2021

Article line divider

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!