Uutiset

Hupsista keikkaa - liukkaus vaanii jalankulkijoita jälleen

pe 22. tammikuu 2021

Lunta, vettä, jäätä ja räntää, yhtä aikaa ja vuorotellen. Ulkona liikkujien on hyvä olla valppaana ja vaihtaa pitävät kengät keliolosuhteiden mukaan. Varovaisuuttakin tarvitaan, sillä liukastuminen ja kaatuminen voivat aiheuttaa ikäviä tapaturmia ja vakaviakin vammoja. Tyypillisimpiä liukastumistapaturmissa syntyneitä lääkärin hoitoa vaativia vammoja ovat ranne-, lonkka- ja nilkkamurtumat sekä pään vammat.

Vahingon satuttua korvauskysymysten selvittäminen on tärkeää. Vahinkoa kärsineen omien vakuutusten lisäksi korvausta voidaan hakea siltä taholta, joka on vastuussa liukastumispaikan kunnossapidosta. Kiinteistön omistaja on tällöin yleensä se, joka on korvausvastuussa vahingoista.

Vuokralainen, jolla on hallinnassaan koko kiinteistö, voi joutua korvausvastuuseen kuten kiinteistön omistaja. Kunnalta korvausta voidaan vaatia, mikäli liukastuminen on sattunut kunnan kunnossapitovastuulla olevalla alueella. Korvausvastuun syntyminen edellyttää kuitenkin tuottamusta eli tässä tapauksessa sitä, että alueen kunnossapidosta vastuussa oleva taho on laiminlyönyt asianmukaisen liukkauden torjunnan.

Korvauksen saannin kannalta merkitystä voi olla sillä, missä on kaatunut. Eri alueiden kunnossapitoa sääntelevät eri lait ja säännökset, joissa edellytetty kunnossapidon taso voi vaihdella.

Lue lisää FINEn julkaisusta: Opas liukastumisvahinkojen korvaamisesta. Oppaassa on koottu toimintaohjeita korvausten hausta sekä tärkeää tietoa eri tahojen vastuista.

Article line divider

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin