Haku

Hammasvahinkojen korvaaminen vapaaehtoisista vakuutuksista

Oppaassa käsitellään tapaturman seurauksena aiheutuneiden hammasvahinkojen korvaa­mista esimerkkitapauksia apuna käyttäen. Opas on laadittu selventämään eri vakuutusten korvaus­käytäntöä, joka on hammasvammojen osalta aiheuttanut usein tulkintaerimielisyyksiä. Hammas­vammat muodostavat vain pienen osan vakuutusten korvauspiiriä, joten tätä opasta ei ole tarkoitettu käytettäväksi sopivan vakuutuksen valitsemiseen. Vakuutuksen valinnassa tulee kiinnittää huomiota erityisesti vakuutuksen yleisen korvauspiirin, korvaussummien tason, omavastuun ja hinnan kaltaisiin keskeisiin seikkoihin.

Hammasvammat voivat tulla korvattaviksi useista vapaaehtoisista henkilövakuutuksista. Tällaisia vakuutuksia ovat yksityistapaturma- ja matkustajavakuutukset sekä erilaiset ryhmävakuutukset kuten talkoovakuutukset. Myös oppilaitokset voivat vakuuttaa opiskelijansa tapaturmien varalta, vaikka peruskoululaisen koulutapaturman hoito on maksutonta jo perusopetuslain nojalla. Hammasvammoja korvataan myös vastuu- ja tuotevastuuvakuutuksesta.

Hammassairauksia, joita vapaaehtoiset vakuutukset korvaavat vain erityistapauksissa, ei tässä esityksessä käsitellä, eikä myöskään lakisääteisiä vakuutuksia. 
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!