Haku

Vakuutusten vertailu helpottuu

Lokakuun alussa 2018 voimaan tullut laki helpottaa vakuutusten vertailua. Vakuutusyhtiön on annettava asiakkaalle kaikki merkitykselliset tiedot vakuutuksesta vakiomuotoisessa avainasiakirjassa, joka helpottaa eri vakuutusten vertailua keskenään.

Uusi laki pohjautuu Euroopan unionin vakuutusten tarjoamisesta annettuun direktiiviin vuodelta 2016 ja sen tarkoitus on yhdenmukaistaa vakuutusten ja jälleenvakuutusten tarjoamista koskevia säännöksiä EU-maissa.

Laki säätelee myös vakuutusten yhteydessä myytäviä palveluita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tavaran tai palvelun ehtona ei saa olla vakuutuksen ottaminen tietystä vakuutusyhtiöstä. Vakuutusten tarjoaminen verkossa tai muulla tavalla tulee myös entistä selvemmin sääntelyn piiriin. Esimerkiksi vertailusivustot, joilta on linkki vakuutusyhtiön sivuille sopimuksen solmimista varten, joutuvat rekisteröitymään vakuutusedustajiksi.

Koviin suuria muutoksia laki ei tuo kuitenkaan nykyiseen käytäntöön, sillä Suomessa on jo entuudestaan melko yksityiskohtainen vakuutussopimuslaki.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!