Haku

Nämä vakuutusasiat kannattaa tarkistaa ennen matkalle lähtöä

Tarkista nämä vinkeiksi kootut asiat jo hyvissä ajoin ennen matkaa, niin vältyt turhilta harmeilta mahdollisissa ongelmatilanteissa.

1. Tarkista matkavakuutuksestasi

Minkälaisia tapahtumia ja kuluja vakuutus korvaa.

Matkustajavakuutuksesta korvataan matkasairauksien ja tapaturmien hoitokuluja ja matkatavaravakuutuksesta korvataan tavaroille sattuneita vahinkoja. Arvioi tavaroidesi arvo tätä varten. Matkavakuutukseen voi lisäksi sisältyä matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutus.

Mikä on vakuutuksen omavastuuosuus ja kuinka pitkän ja kalliin hoidon se korvaa, onko hoitokuluissa yläraja ja korvaako vakuutus esimerkiksi kotiinkuljetuksen vakavissa sairaustapauksissa?

Tarvitsevatko lapset omat vakuutukset

2. Mieti, mitä aiot tehdä matkallasi, tarvitsetko mahdollisesti lisäturvaa tiettyjen lajien (esimerkiksi laitesukellus, kiipeily, riippuliito) harrastamiseksi?

3. Jos sinulla on jokin perussairaus, niin tarkista miten vakuutuksesi suhtautuu olemassa olevaan sairauteen

Vakuutukset korvaavat rajoitetusti olemassa olevien sairauksien pahenemisesta aiheutuneita kuluja. Jos perussairauden oireilu on aivan tavallista ja odotettavissa olevaa, ei matkavakuutus korvaa hoitoa (välttämättä) lainkaan.

Jos perussairautesi odottamattomasti ja äkillisesti pahenee matkalla, vakuutus korvaa matkalla annettavaa välttämätöntä ja akuuttia ensiapuhoitoa yleensä enintään 7-10 päivän ajalta

4. Tarkista, miten matkakohteessa pitää vahinkotilanteessa toimia, miten pääset hoitoon ja joudutko ensin itse maksamaan hoidosta vai pääsetkö hoitoon esimerkiksi vakuutustodistusta näyttämällä. Tallenna vakuutusyhtiön hätäpalvelun yhteystiedot itsellesi esimerkiksi puhelimeen, myös kopiot on hyvä olla olemassa!

Jos jokin asia jää mietityttämään tai on epäselvä, niin kysy apua vakuutusyhtiöltäsi tai neuvonnastamme. Tutustu myös oppaaseen: Perustietoa matkavakuutuksista. Turvallista matkaa!

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!