Haku

Mikä on ilkivaltavahinko ja mitä korvataan kolarointiturvasta?

Lommo ovessa, koukun jälki puskurissa tai naarmu kyljessä? Ikävä yllätys parkkipaikalla saa tunteet helposti kuohumaan. Ketään ei näy paikalla eikä asiasta ole jätetty minkäänlaista selitystä saatikka yhteystietoja auton ikkunaan.

Ilkivaltavahingoista ja kolarointiturvasta tulee jatkuvasti kysymyksiä FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan. Asiakkaat ihmettelevät miksi vahinkoa ei korvatakaan ilkivaltavakuutuksesta.

”Ilkivaltavahingot ovat usein näyttökysymyksiä.  Ilkivaltavakuutuksesta korvataan tahallisesta vahingonteosta aiheutunut vahinko, josta pitää olla selkeä näyttö. Aina tästä ei ole selvyyttä. Myöskään toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta”, FINEn vakuutusasiantuntija Hanna Salo sanoo.

Vapaaehtoiset auto- eli kaskovakuutukset koostuvat erilaisista vakuutusturvista. Suppeimmat yhdistelmät, eli niin kutsutut osakaskot saattavat sisältää vain hirvi-, palo- ja varkausturvan, kun taas laajoissa kaskovakuutuksissa on mukana useita erilaisia turvia.

Jos autolle on otettu törmäys- tai kolarivakuutus, saattaa siitä saada korvauksia parkkipaikalla ilmaantuneisiin vahinkoihin.

”Törmäys- ja kolarivakuutuksesta maksettavat korvaukset alentavat kuitenkin autovakuutuksen bonusta. Joissakin laajimmissa kaskovakuutuksissa on tälläisiä vahinkoja varten erityinen vakuutusturva, josta maksettu korvaus ei alenna bonusta”, Salo jatkaa.

Autovakuutusta valitessaan onkin hyvä miettiä, millaisessa tilanteessa toivoisi saavansa korvauksen vakuutusyhtiöltä ja milloin taas on valmis maksamaan itse vahingon aiheuttamat kustannukset. Vakuutuksen laajuus kannattaa myös suhteuttaa auton arvoon.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!