Haku

Lomamatka keskeytyi, korvaako vakuutus?

Matkailijoille sattuu ja tapahtuu. FINEn neuvonnasta kysytään usein miten pitää toimia, kun matka on jouduttu yllättäen keskeyttämään ja kotiin on jouduttu palaamaan ennenaikaisesti. Joissakin tilanteissa lomamatka on taas venynyt suunniteltua pidemmäksi.

Korvauksen saamisen edellytyksenä on, että matkan keskeytyminen on aiheutunut pakottavasti vakuutetun tai muun vakuutusehdoissa mainitun henkilön (kuten lähiomaiset, mahdollisesti matkakumppani tai vakuutuskirjaan etukäteen merkitty henkilö) äkillisestä vakavasta sairastumisesta, tapaturmasta tai kuolemasta.

Lisäksi matkan peruuntuminen tai keskeytyminen saatetaan korvata jos esimerkiksi vakuutetun Suomessa olevalle omaisuudelle tapahtuu suurta vahinkoa. Tapaukset, joissa matkan peruuntuminen tai keskeytyminen korvataan, on lueteltu vakuutusehdoissa. Matkan peruuttaminen esimerkiksi jonkin taudin tartunnan pelossa ei yleensä ole korvattavaa.

Vakuutus on syytä ottaa myös ajoissa, sillä peruuntumisturva on voimassa vain, jos vakuutus on tehty viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista. Peruuntumisen syy ei myöskään ole saanut ilmetä ennen vakuutuksen ottamista tai matkan varaamista.
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!