Haku

Mini-Zaldo sopii hyvin alakoulujen opetukseen

Uusi, verkossa toimiva pelillinen Mini-Zaldo on suunnattu erityisesti 4.-6 -vuosiluokkien yhteiskuntaopin opetukseen. Sivustolla seikkailevan finanssimörön avulla opitaan asioita pätäkästä, perheen hilloista, säästöpossusta, kulutuskemuista sekä arvaamattomiin tapahtumista. Tehtäviä sisältävä pelillinen kokonaisuus on helppo sitoa opetukseen myös muissa aineissa.

Haagan peruskoulun 4A testasi ensimmäisten joukossa uutta oppimisympäristöä. Oppilaiden spontaanit kommentit olivat positiivisen myönteisiä:

’Kiva ja siitä oppii paljon.”
”Hyviä tehtäviä eikä ollut liian helppoja.”
”Oppi rahan käyttöä.”

Opettaja Anna-Leena Sangi kertoi 4A-luokan juuri aloittaneen uuden oppiaineen – yhteiskuntaopin.

”Tosi hyvä keino opettaa sinänsä vaikeasti käsitettäviä asioita. Kaikki liittyy hyvin yhteen ja pelityyppisistä asioista tykätään.”

Uusi Mini-Zaldo pohjautuu yläkouluilla jo pitkään käytössä olleeseen Zaldo-oppimisympäristöön. Myös yläkoulujen oppimisympäristö sai tänä syksynä uuden sisällön ja ulkoasun. Kaikki toimii nyt myös mobiililaitteilla.

Zaldossa voi testata osaamistaan koko luokan voimin lopputestillä. Testiin osallistuneet luokat osallistuvat samalla rahapalkinnon arvontaan, joka arvotaan syksyisin ja keväisin ala- ja yläkouluille erikseen.

Katso video oppilaiden ja opettajien kokemuksista Mini-Zaldon käytöstä.

Zaldo on maksuton palvelu nuorille, opettajille ja oppilaitoksille. Sivuston toteutuksessa ovat mukana Finanssiala, Nuori Yrittäjyys ry, FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, Sitra ja Pörssisäätiö.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!