Haku

Joskus sattuu vahinko – tiedätkö miten toimia?

Vahinko tai tapaturma voi sattua kenelle ja milloin vain. Osaan vahingoista voi varautua ja suojautua vakuutuksien kautta, mutta tiedätkö miten toimia ja mihin olla yhteydessä, jos vahinko osuu omalle kohdallesi? Vakuutusyhtiöille vahinkojen selvittely on arkipäivää, mutta vakuutuksenottajalle ja vahingon kärsineelle tilanne on usein outo ja herättää monia kysymyksiä. Lue FINEn uusista oppaista toimintaohjeet.

 

Tapaturmapäivänä perjantaina 13.10 kiinnitetään jälleen huomiota tapaturmiin, joita Suomessa sattuu yli miljoona joka vuosi. Osa vahinkoihin varautumista on kerrata aika ajoin ohjeita näihin tilanteisiin. Vastauksia siihen, mitä, mistä ja miten vahinkoja ja tapaturmia korvataan sekä miten toimit vahinkotilanteissa, löydät FINEn oppaista: Kun kotona sattuu vahinko ja Yksityistapaturmavakuutuksen ongelmatilanteita.

 

Kun kotona sattuu vahinko – ohjeita kuluttajalle (opas)

 

Salama sytyttää ullakon, television palo aiheuttaa savu- ja nokivahinkoja, vesiputki halkeaa ja kastelee lattiat tai ukkosmyrsky irrottaa peltikaton.

 

Mittavan palo-, vesi- tai muun vahingon sattuessa ovat ripeät toimet usein tarpeen. Vahingot pitää saada rajoitettua ja lisävahinkojen syntyminen estettyä. Usein paikalle on saatava pikaisesti myös apuvoimia: palokunta, putkimies, huoltoyhtiö, kuivausliike tai muita ammattilaisia.

 

Lue oppaasta lisää vahinkoilmoituksesta ja -tarkastuksesta, miten pyydät tarjouksia mahdollisen korjaushankkeen valvontaan ja mihin asioihin pitäisi kiinnittää huomiota korjaajan valinnassa ja sopimuksen teossa. Oppaassa on mukana myös monia vastauksia kuluttajien usein esittämiin kysymyksiin vahinkojen korvaamisesta.

 

Yksityistapaturmavakuutuksen ongelmatilanteita (opas)

 

Päivitetty opas nostaa käytännön esimerkkien avulla esiin niitä ongelmallisiksi koettuja korvaustilanteita, jotka eivät vastoin asiakkaan odotuksia oikeuta korvaukseen. Mukana on esimerkkejä selän nitkahduksesta polven vääntövammaan ja pelaamisen yhteydessä tulleeseen akillesvammaan.

 

”Usein FINEen yhteyttä ottavat asiakkaat ovat epätietoisia siitä, mitä yksityinen tapaturmavakuutus korvaa. Eniten kysymyksiä aiheuttavat tapaturman yhteydessä paljastuvat tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, kuten kulumat ja rappeumat”, vakuutusasiantuntija Mira Aarre FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta sanoo.

 

Esimerkkien ohella mukana on myös tietoa yksityistapaturmavakuutuksesta pähkinänkuoressaan, mitä vakuutuksesta korvataan ja mitä ei, sekä ohjeet miten toimia, jos on tyytymätön korvauspäätökseen.

 

Tutustu oppaisiin:
Kun kotona sattuu vahinko – ohjeita kuluttajille 2017
Yksityistapaturmavakuutuksen ongelmatilanteita 2017
Kuntoilijan yksityistapaturmavakuutus 2016

 

Lisätietoja:
Mira Aarre, vakuutusasiantuntija, FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, p. 09 6850 120
Elina Antila, viestintäpäällikkö, FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, p. 040 548 3838

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!