Haku

Hurjapäistä rantalomalaisiin, matkavakuutus on kaikille tarpeen

Mitä jos sairastun matkalla, myöhästyn lennolta tai matkani peruuntuu? Entä jos innostun sukeltamaan tai riippuliitämään omatoimimatkalla? Korvaako matkavakuutus nilkan nyrjähdykset ja sairaalahoidon? FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta kokosi tärkeät asiat matkavakuutuksista Perustietoa matkavakuutuksista -oppaaseen. Toisessa uudessa julkaisussa: Korvaukset matkavakuutuksesta matkan peruuntuessa, vertaillaan eri yhtiöiden korvausmääriä matkan peruuntuessa.

Matkavakuutusasioista kysyttiin FINEstä yli 400 kertaa viime vuonna. Asiakkaat valittivat, ettei kroonisia ja muita ennen matkaa olleita sairauksia ollut korvattu matkustajavakuutuksesta kuin rajoitetusti. Myös vakuutusyhtiön korvausvelvollisuus matkan peruuntuessa tai keskeytyessä aiheutti kyselyjä ja valituksia.

Lisääntynyt omatoimi-, elämys- ja urheilumatkailu ovat tuoneet matkavakuutukseen uudenlaisia ongelmia, jotka koskevat vakuutuksen voimassaoloa harrastuksissa sekä matkan peruuntumiskorvauksia.

Perustietoa matkavakuutuksista -opas kokoaa tiedon siitä, mitä turvaa matkavakuutukset antavat. Se antaa myös vinkkejä mitä huomioida ennen vakuutuksen ottoa ja vastaa matkavakuutuksista usein esitettyihin kysymyksiin.

FINEn oppaassa: Korvaukset matkavakuutuksesta matkan peruuntuessa, kerrotaan niistä korvauksista, joita matkavakuutuksesta maksetaan silloin, kun suunniteltu lähtö joudutaan peruuttamaan. Erityishuomiota kiinnitetään siihen, miten esimerkiksi valmismatka tai omatoimimatka vaikuttaa kulujen korvaamiseen. Julkaisussa on mukana yleisimmät matkustajavakuutukset kymmenestä eri yhtiöstä.

Matkavakuutusten kirjo on laaja. Ennen vakuutuksen ottamista on aina hyvä tutustua vakuutuksen tuoteselosteeseen ja siihen minkälaisia tapahtumia ja kuluja vakuutus korvaa ja ei korvaa. Esimerkiksi ulkomaisten vakuutusyhtiöiden tai lentoyhtiöiden ja matkatoimistojen myymät matkavakuutukset voivat olla hyvin erilaisia kuin perinteiset kotimaiset matkavakuutukset.

Ennen matkalle lähtöä on hyvä myös selvittää, miten matkakohteessa pitää vahinkotilanteessa toimia. Yhteystiedot vakuutusyhtiön hätäpalveluun on hyvä myös pitää aina mukana.

Tutustu oppaisiin:
Perustietoa matkavakuutuksista, Hanna Salo
Korvaukset matkavakuutuksesta matkan peruuntuessa, Hanna Salo

Lisätietoa:
Vakuutusasiantuntija Hanna Salo, p. 09 6850 1228, hanna.salo(at)fine.fi
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 09 6850 1246 tai 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!