Haku

Finanssialan sääntelystä ja valvonnasta tuotehallintaprosesseihin

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta 45 vuotta -kirjasta voit lukea useita ajankohtaisia artikkeleita finanssi-innovaatioista, alan sääntelystä ja sen tulevaisuudesta. Mukana myös artikkelit joukkorahoituksen sääntelystä sekä finanssialan tuotehallintaprosesseista.

Tutustu artikkeleihin:

Finanssi-innovaatioista, johtaja Anneli Tuominen

Artikkelissa käsitellään finanssi-innovaatioita sekä digitalisaatiota, joka muuttaa tapojamme käyttää finanssipalveluja, sääntelyn lähtökohtia sekä eurooppalaista että kansallista valvontaa.

Lamfalussysta pankkiunioniin – finanssialan sääntely ja valvonta Euroopan Unionissa, toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi

Artikkelissa käsitellään finanssialan sääntelyä ja sen tulevaisuutta, valvonnan muutoksia, globaalia finanssikriisiä ja sen vaikutuksia poliittiseen ja taloudelliseen toimintaympäristöön sekä pankkiunionin toimintaa.

Hyvän sääntelyn periaatteet ja finanssialan viimeaikainen sääntely, oikeustieteen tohtori Sakari Wuolijoki

Artikkelissa tarkastellaan finanssialan sääntelyä hyvän sääntelyn periaatteiden näkökulmista sekä tuodaan esiin yksittäisiä sääntelyesimerkkejä ja ilmiöitä finanssialalta.

Joukkorahoituksen sääntely – norminpurku, suhteellisuusperiaate ja epävarmuustekijät, lainsäädäntöneuvos Ilkka Harju

Artikkelissa esitellään joukkorahoituslain lähtökohtia, lain rakennetta, keskeisiä säännöksiä ja erityispiirteitä sekä lakiin kohdistuvia huomionarvoisia tulevaisuuden epävarmuustekijöitä.

Finanssialan tuotehallintaprosessit, johtava asiantuntija Ville Kajala

Artikkelissa käydään läpi tuoretta, osin vielä valmisteltavana olevaa EU-lainsäädäntöä finanssialan tuotehallintaprosesseista sekä aiheeseen liittyviä valvontaviranomaisten ohjeita, suosituksia ja lausuntoja. Sääntelyä tarkastellaan erityisesti asiakkaansuojan näkökulmasta.

 

 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!