Haku

FINE sai runsaasti yhteydenottoja asumiseen liittyvistä vakuutus- ja pankkiasioista viime vuonna

FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan tuli vuoden 2015 aikana yli 9 000 uutta asiakasasiaa. Kuluttajat kysyivät erityisesti asumiseen liittyvistä asioista, kuten koti- ja kiinteistö­vakuutuksista, ASP-lainoista sekä asuntolainan hoitoon ja korkoihin liittyvistä asioista.

Kaikista yhteydenotoista vakuutusasioita oli 79 %, pankkiasioita 19 % ja arvopaperiasioita 2%.

Yli viidennes kaikista vakuutusasioista liittyi koti- ja kiinteistövakuutuksiin. ”Vesi- ja vuotovahingot sekä kysymykset mitä vakuutus korvaa ja mitä ei, olivat usein esillä. Myös maksuhäiriömerkinnän vaikutus kotivakuutuksen saantiin sekä puhelinten ja tablettien rikkoutumiset, katoamiset ja varkaudet aiheuttivat paljon yhteydenottoja”, FINEn toimitusjohtaja Irene Luukkonen sanoo.

Asuntolainan hoito ja korkoasiat herättivät eniten kysymyksiä pankkiasioissa. ”Myös varastettujen maksukorttien oikeudettomaan käyttöön liittyvät epäselvyydet sekä asiakkaan tunnistaminen olivat pinnalla”, johtaja Erik Sirén sanoo.

Yli 80% asiakkaista sai vastauksen kysymykseensä saman päivän aikana ja vain 9% asioista eteni FINEn lautakuntien (Vakuutus-, Pankki- ja Arvopaperilautakunta) käsittelyyn.

Tietoa ja vastauksia kysymyksiin myös Fine.fi:ssä

FINE julkaisee verkkosivuillaan vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin. Myös lautakuntien antamiin ratkaisusuosituksiin voi tutustua Fine.fi:ssä.

”Asiakkaat ja palveluntarjoajat ovat ilahduttavan hyvin löytäneet verkkosivuiltamme lautakuntien antamat ratkaisusuositukset. Sieltä löytyvät yleisimmät valitusten aiheet sekä harvinaisemmat tapaukset. Lautakuntien linjauksia ja vakiintuneita käytäntöjä on paljon”, Luukkonen sanoo.

Sähköisen yhteydenottolomakkeen ja tietolähteiden ohella nopeimman avun ongelmaansa saa soittamalla FINEn puhelinneuvontaan. Neuvonta ja selvittelyapu on maksutonta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Irene Luukkonen, p. 09 6850 1226 tai 050 3030 265.
Johtaja Erik Sirén, p. 09 6850 1240 tai 040 555 3371.
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 09 6850 1246 tai 040 548 3838.

 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!