Haku

Mitä vastuuvakuutuksista korvataan?

Mitä tehdä kun kaatuu liukkaalla jalkakäytävällä ja saa rannemurtuman tai naapurin koira puree nilkkaan? Korvauksia pitäisi saada vahingon aiheuttajalta, mutta miten niitä haetaan ja millaisia korvauksia on mahdollista saada?

Henkilövahinkojen korvaaminen vastuuvakuutuksessa –opas kokoaa tietoa yleisellä ja ymmärrettävällä tavalla siitä, kuka voi saada korvauksia vahinkotilanteissa, kuka on korvausvelvollinen, mitä korvataan ja minkälaisissa tilanteissa korvauksia voi ylipäätään saada vastuuvakuutuksista.

Oppaassa kerrotaan esimerkkien avulla mitä korvauksia henkilövahingon kärsinyt voi vahingon aiheuttajalta ja tämän vastuuvakuutusyhtiöltä vaatia ja miten tulee toimia, kun hakee korvausta vastuuvakuutuksen perusteella.Tapausesimerkit oikeassa elämässä tapahtuneista vahingoista helpottavat asian ymmärtämistä.

Tapausesimerkki:
Kävellessään torilla Kaisa kompastui hieman koholla olevaan katukiveen, horjahti ja otti vaistomaisesti tukea vieressä kävelleestä Marista. Molemmat kaatuivat ja Mari sai rannemurtuman. Kaisa ei ole vastuussa Marille aiheutuneesta vahingosta, koska hän ei ollut aiheuttanut vahinkoa moitittavalla menettelyllään. Sen sijaan torin kunnossapidosta vastaava kaupunki voi olla vastuussa sekä Kaisalle että Marille aiheutuneesta vahingosta, jos se on laiminlyönyt pitää torialueen jalankulkijoille turvallisessa kunnossa.

Oppaassa on myös selkeät ohjeet miten toimia, jos vahinko on jo sattunut sekä osio korvauksen hakemiseen liittyvistä asioista.

Lue: Henkilövahinkojen korvaaminen vastuuvakuutuksessa

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!