Haku

Matkailijat yllättyneitä, miten perussairauksia korvataan matkavakuutuksista

FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta kysytään matkavakuutuksista päivittäin. Matkailijat tuntuvat yllättyvän siitä, että vakuutukset korvaavat rajoitetusti olemassa olleita sairauksia. ’Mitä matkavakuutus korvaa, jos sairaus pahenee matkalla’ –opas antaa yleistä tietoa vakuutetulla jo ennen matkaa olleiden sairauksien korvaamisesta.

Suomalaiset matkustavat paljon sekä lähialueille että kaukokohteisiin. Matkoilla on mukana yhä enemmän ihmisiä, joilla on erilaisia perussairauksia. Matkakohteen valinnassa olisikin jo hyvä huomioida oma sairaus.

”Saamme matkavakuutuksiin liittyviä kyselyitä päivittäin. Matkailijat ovat usein epätietoisia ja yllättyneitäkin siitä, että vakuutukset korvaavat rajoitetusti olemassa olevien sairauksien pahenemisesta aiheutuneita kuluja”, FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan vakuutusasiantuntija Katja Lappi sanoo.

”Jos vakuutetulla ollut perussairaus odottamattomasti ja äkillisesti pahenee matkalla, vakuutus korvaa matkalla annettavaa välttämätöntä ja akuuttia ensiapuhoitoa. Tämän tyyppistä hoitoa korvataan eri vakuutuksista yleensä enintään 7-10 päivän ajalta”, Lappi tähdentää.

”Jos taas perussairauden oireilu on aivan tavallista ja odotettavissa olevaa, ei matkavakuutus korvaa hoitoa lainkaan”, Lappi muistuttaa.

Matkavakuutuksesta ei tyypillisesti korvata akuutin hoidon lisäksi muita sairauden pahenemisesta aiheutuneita kuluja, kuten ennenaikaista paluuta tai sairauskuljetusta Suomeen, matkan keskeytymisestä tai pidentymisestä aiheutuneita lisäkustannuksia tai peruuntuneita retkiä.

Opas sisältää runsaasti esimerkkejä vakuutusyhtiöiden korvauksista tilanteissa, joissa matkailija on perussairautensa, esimerkiksi astman, migreenin, epilepsian tai rytmihäiriön vuoksi hakeutunut hoitoon. Sairaustapaukset arvioidaan kuitenkin aina yksilöllisesti, joten ensin kannattaa olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön, mikäli sairaus oireilee ja yllättää matkalla.

Tutustu oppaaseen tästä.

Lisätietoja:
Katja Lappi, vakuutusasiantuntija, p. 09 6850 1223, katja.lappi@fine.fi
Elina Antila, viestintäpäällikkö, p. 09 6850 1246 tai 040 548 3838, elina.antila@fine.fi

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!