Haku

Lääkevahinkoasioita käsitelty FINEssä kolme vuotta

FINE on antanut neuvontaa ja selvittelyapua sekä 35 ratkaisusuositusta lääkevahinkovakuutusta koskevissa asioissa ja riidoissa viimeisen kolmen vuoden aikana. Asiakkaat kysyvät eniten apua korvausepäselvyyksissä, jotka liittyvät lääkkeen käytön ja oireilun väliseen syy-yhteyteen.

Lääkevahinkoasioiden neuvonta ja lääkevahinkovakuutusta koskevien riitojen käsittely alkoi FINEssä vuonna 2012. Tähän mennessä neuvonnassa käsiteltyjä asioita on ollut yhteensä 73, joista lautakuntaan on päätynyt yli puolet.

Lääkevahinkovakuutusta koskevat riidat vaativat usein lääketieteellistä erityisasiantuntemusta, ja ne käsitellään FINEn Vakuutuslautakunnan lääkevahinkojaostossa. Jaosto koostuu kokeneista ja riippumattomista lääketieteen ja juridiikan asiantuntijoista.

Lääkevahinkovakuutuksesta korvataan lääkkeiden käyttäjille aiheutuneita yllättäviä haittavaikutuksia. Kaikissa sellaisissa asioissa, joissa asiakkaalla on kysyttävää lääkkeen käytöstä aiheutuneista yllättävistä vaikutuksista, kannattaa aina ensin olla yhteydessä omaan hoitavaan lääkäriinsä. Lääkkeen käyttämisestä aiheutuneissa lääkevahingon korvausasioissa voi ottaa yhteyttä Suomen Keskinäiseen Lääkevahinkovakuutusyhtiöön, joka on myöntänyt lääkevahinkovakuutuksen vuoden 2012 alusta alkaen.

FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta antaa selvittelyapua korvausepäselvyyksissä. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse maksuttomaan neuvontaan, josta saa lisätietoa muun muassa lääkevahinkovakuutuksen sisällöstä sekä varmistusta, että on toimittanut kaikki tarpeelliset selvitykset vakuutusyhtiöön.

”Lääkevahinkovakuutus on lääkkeistä aiheutuneita yllättäviä haittavaikutuksia varten. Korvattavuuteen liittyy kuitenkin myös joitakin rajoituksia. Esimerkiksi vakavan sairauden hoidossa aiheutuneet haittavaikutukset eivät ole välttämättä korvattavaa vahinkoa. Sytostaattihoidot voivat olla syöpäpotilaalle välttämättömiä, vaikka saattavatkin aiheuttaa ikäviä sivuvaikutuksia”, jaostopäällikkö Kaisa Laine FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta kertoo.

Lääkevahinkojaoston antamiin ratkaisusuosituksiin voi tutustua FINEn verkkosivuilla: www.fine.fi

Lisätietoja:

Kaisa Laine, jaostopäällikkö, p. 09 6850 1225, kaisa.laine@fine.fi
Elina Antila, viestintäpäällikkö, p. 09 6850 1246 tai 040 548 3838, elina.antila@fine.fi

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!