Haku

Talousguru-kilpailussa kisataan taloustietämyksestä

Talousguru on lukiolaisten taloustietämystä mittaava kilpailu, jossa kisataan Talousguru 2015 -tittelistä, rahapalkinnoista sekä suorista opiskelupaikoista korkeakouluihin. Ensi vuoden kisaan ilmoittautuminen on nyt käynnissä, ilmoittautumisaika päättyy 12.12.2014.

Talousguru on monessa lukiossa jo perinteeksi muodostunut kaksiosainen kilpailu. Kisan ensimmäinen osa järjestetään lukioissa eri puolella Suomea 14.1.2015. Tuolloin jokainen lukio valitsee oman koulunsa parhaan talousosaajan. Näiden joukosta kutsutaan kymmenen parasta opiskelijaa Helsingissä järjestettävään loppukilpailuun 25. – 26.2.2015.

Rahapalkintoja ja suoria opiskelupaikkoja korkeakouluihin

Kilpailun voittaja saa 1 000 €:n rahapalkinnon ohella arvostetun Talousguru-tittelin, toiseksi tullut kilpailija 500 € ja kolmanneksi sijoittunut 250 €. Lisäksi voittajan koulu saa vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkintona toimivan aidon tohtorin hatun. Kaikki finalistit saavat myös lehtipalkintoja ja diplomin.

Useat korkeakoulut tarjoavat kilpailuissa parhaiten menestyneille opiskelupaikkoja ilman pääsykoetta. Kolme parasta voi hakea suoraa opiskelupaikkaa (ilman pääsykoetta) Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun, Jyväskylän ylipiston kauppakorkeakouluun tai Tampereen yliopistoon (kauppatiede). Tämän lisäksi kaikki kymmenen finalistia voivat hakea opiskelupaikkaa (ilman pääsykoetta) Helsingin yliopistoon (taloustiede) sekä kielikokeen läpäistyään Svenska handelshögskolaniin.

Miten kilpailuun voi valmistautua etukäteen?

Osa lukioista osallistuu alkukilpailuun vastaamalla kilpailukysymyksiin osana taloustiedon kurssikoetta, osa taas järjestää asian erillisenä tapahtumana ja koetilanteena.

Vuoden 2014 Talousguru Heidi Häyrynen antaa hyviä vinkkejä videolla miten kilpailuun osallistutaan ja miten siihen voi valmistautua. Aikaisempiin kilpailukysymyksiin voi tutustua HYOL:n verkkosivuilla.

Kilpailulla on pitkät perinteet

Suomen Pankkiyhdistyksen ja Historian- ja yhteiskuntaopin opettajien liiton ideoimaa kilpailua on järjestetty vuodesta 1997 alkaen. Nykyisin kilpailu järjestetään yhteistyössä Finanssialan Keskusliiton, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton (HYOL ry) ja FINEn Vakuutus ja rahoitusneuvonnan kanssa. Kilpailua tukevat myös Taloustoimittajien yhdistys sekä Suomen lukiolaisten liitto.

Kilpailuun ilmoittatuminen: Opettajat voivat ilmoittaa koulunsa HYOL:n verkkosivujen kautta 12.12.2014 mennessä.
Lisätietoa kilpailun järjestäjien verkkosivuilta:Finanssialan Keskusliitto, HYOL ry.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!