Haku

Matkavakuutuksia myönnetään entistä iäkkäämmille

Matkavakuutusten päättymisen yläikärajat vaihtelevat eri vakuutusyhtiöiden vakuutuksissa. Matkavakuutuksia myönnetään entistä iäkkäämmille, eikä monissa vakuutuksissa ole yläikärajaa lainkaan. Ikäihmisen on usein helpompi saada matkansa turvaksi matkakohtainen vakuutus kuin jatkuva matkavakuutus.

FINE kysyi kahdeksalta vakuutusyhtiöltä matkavakuutuksien myöntämiseen liittyvistä yläikärajoista. Vertailussa selvitettiin myös vaativatko yhtiöt vakuutuksen hakijalta terveysselvityksen ennen matkavakuutuksen myöntämistä.

”Matkavakuutuksen voi saada vaikka 100-vuotiaana. Myöntämisen yläikärajat ovat nousseet viimeisten vuosien aikana selvästi. Matkakohtaisia vakuutuksia myönnetään yleensä korkeampaan ikään ehtineille, jatkuvasti voimassa olevissa matkavakuutuksissa on enemmän ikärajoituksia”, vakuutusasiantuntija Katja Lappi FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta sanoo.

Neljä yhtiötä kahdeksasta ei aseta yläikärajaa matkakohtaisen matkavakuutuksen saamiseksi. Jatkuvissa matkavakuutuksissa yläikärajat vaihtelevat 70 - 100 vuoden välillä eri yhtiöissä.

Matkustajan ikä ja matkan kesto vaikuttavat eniten siihen, vaaditaanko vakuutuksen hakijalta terveysselvitys.

”Mitä korkeampi ikä ja pidempi matka, sitä useammin terveysselvitys edellytetään. Terveydentilaan liittyvät kysymykset tuleekin täyttää huolella”, Lappi muistuttaa.

”Ikäihmisillä saattaa olla erilaisia sairauksia usein jo ennen matkaa. Jos nämä sairaudet äkillisesti ja odottamatta jostain syystä pahenevat matkalla, korvaa matkavakuutus yleensä vain akuutin ensiapuhoidon. Hyvin usein virheellisesti luullaan, että matkavakuutus korvaisi tällaisissa tilanteissa kaikki kulut”, Lappi sanoo.

”Omasta vakuutuksestaan on aina hyvä tarkistaa, ettei hoitokuluissa ole euromääräistä ylärajaa ja että vakuutukseen kuuluu kotimaahan kuljetus vakavissa tapauksissa”, Lappi sanoo.

Lue: Vertailu matkavakuutuksien myöntämisikärajoista

Lisätietoja:

Katja Lappi, vakuutusasiantuntija, p. 09 6850 1223.
Elina Antila, viestintäpäällikkö;  p. 09 6850 1246 tai 040 548 3838.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!